Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Frontin, vagy Rivotril?

Frontin, vagy Rivotril?

Figyelt kérdés
Aki próbálta már mind a kettőt: volt-e valami különbség, és ha igen, mi? Esetleg leszokási ügyben melyik a jobb?
2010. ápr. 16. 20:32
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
ja és még valami, hogy ki mire szedte, és milyen dózisba vált be a legjobban?
2010. ápr. 16. 20:47
 2/14 anonim válasza:
13%
Ne akarj kábulni,persze ha nem vagy drogos.amugy rivo
2010. ápr. 16. 23:24
 3/14 anonim ***** válasza:
30%
Ne szedegess be magadtól ilyen gyógyszereket, nagyon addiktívak, tehát függőséget okoznak, elég nehéz később leszokni róluk, valamint ha csak úgy magadtól szedegeted kiszámíthatatlan olykor a hatásuk.Ha úgy érzed, h vmi problémád van, akkor fordulj szakemberhez, és ő megmondja, h miből mennyit, és melyiket.
2010. ápr. 17. 00:14
 4/14 anonim ***** válasza:
Szervezet függő kinek hogyan reagál rájuk a szervezete, de alapjában véve ugyanaz a hatásuk, nincs nagy különbség - max. egyénfüggő, hogy melyik a "jobb"
2010. ápr. 19. 22:22
 5/14 A kérdező kommentje:
azt néztem, hogy a rivotril kiszerelései rendere nagyobb dózisúak (0,5, 1, 2 mg) míg a frontinnál 0,25, 0,5 és 1 mg. Akkor a frontinnál az 1 mg kb ugyanolyan hatású a más hatóanyag miatt mint a 2-es rivotril?
2010. ápr. 19. 22:24
 6/14 anonim ***** válasza:
45%

Frontin: alprazolám hatóanyagú

Rivotrol: klomezopan hatóanyagú

Mind a kettő kicsi fehér. De csak ebben azonosak. Én a frontintól kórházba kerültem ( egy hónap szedés után, pedig doki írta fel, antidepivel). A kórházban elvették a frontint, és kaptam helyette rivotrilt. Már másnapra megszüntek a rohamok. Az antidepi maradt ugyanaz. Nekem senki se meséli be, hogy ezek ugyanazok. Ja, és a rivorol 3 év után simán lejöttem.

2010. ápr. 19. 23:10
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

A frontin elsősorban nyugtató, a rivotril görcs-és szorongásoldó, tehát valóban nem ugyanaz. A rivotril régebbi gyógyszer ezért jobban függősít, viszonylag hamar kifejti a hatását, ezzel együtt a függést is. A rivotrilt epileptumként is be lehet sorolni.

Nagy tévedés, hogy a rivotril és a frontin ugyanaz. Ami ugyanaz, az pl. a frontin és a xanax. A xanaxot már nagyon sok kritika érte, ezért kiadták gyengédebb változatban a frontint, amivel szemben nincs annyi előítélet, így akik egy kicsit értenek hozzá, de nem nagyon azt hiszik, hogy nem a hirhedt xanaxot kapom, csak frontint. Holott valóban ugyanaz.

2010. ápr. 20. 09:02
 8/14 anonim ***** válasza:
75%
Rokonom mindkettőt szedte. A Rivotriltól nagyon elhízott. A Frontin meg jobban használ.
2010. ápr. 20. 13:03
 9/14 anonim ***** válasza:
31%
nekm a dilidokim frontint mondta h a rivotrilt felejtsem el sokkal károsabb,terheli a szivet mikor ideges vagy,már nem is tudom h fogalmazott. olyan hatással van a szivedre érrendszeredre mintha folyton futnál. de a frontintol mégkómásabb vagyok mint 1 negyed rivotriltol!!
2010. jún. 1. 00:21
 10/14 anonim ***** válasza:
Nekem miert nem valik be a frontin 0.25 mg-os, ha meg soha ezelött nem szedtem semmifele szorongasoldot? a doki 3xfelet irt fel, de semmi, reggel annyi, h ha beveszem, életveszelyes az utam a munkahelyre kocsival, napközben befaradok, de este nem tudok bealudni a feltöl. aztan felnöveltem az adagomat (igen, magamtol), este 1-et vettem be. aztan az se ut ki. hat nem tudom mi van, de azon gondolkodom hogy ma este beveszek kettöt. de mivel 0.25-os, nem lesz bajom, igaz? igen, vissza fogok menni a dokihoz, de csak 10 nap mulva tud fogadni, es addig nekem ki kell birnom valahogy. stresszes eletvitel, agyondolgozom magam, magany, egyedullet... ez a rivo amugy tenyleg olyan jo? mert akkor megkerdem az orvost. viszont el lehet töle hizni, azt mondjatok?
2011. jún. 8. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!