Mi ennek a betegségnek a neve?
Más nevei is vannak, disszociatív személyiség, multiplex személyiségzavar. A nem tudnak egymásról csak általában igaz, van, akinél az alapszemélyiség nem tud a többiekről, de a többi mindenkiről, és van, hogy kitudódik a titok, és közösségként élnek.
Tudom, régi a kérdés, de úgy érzem válaszolom kell. kb. 6 éves korom óta nekem is ez van, de mi találkozni is szoktunk és ha kell megcsinálnak dolgokat helyettem, vagy megengedik, hogy "aludjak". Ketten kezdtük, a harmadik ki akart ugrani a suli ablakán és azóta ő azt hiszi, hogy halott, így őt nem érdemes számolni. De azóta többen vagyunk. Anno a gyerekpszichológusom azt mondja ez azért van, mert magányos vagyok, és kellenek ilyen "barátok". Én is azt hittem ez a skizofrénia jele. De biztos, hogy ez nem az? Úgy tudtam, a skizofrének hallucinálnak és az érzelmeik szabályozása nehezen működik. Néha én is úgy szenvedek, hogy nevetve beszélek a szörnyűségekről, vagy átadom másnak a beszélgetést. Láttam a Sybilt és nekem nincs olyan, hogy az órákat nézem! Ő nem is tudott a többiekről. És egyébként is, nem az lenne a betegség lényege, hogy ne tudjak a sok borzalomról, amit át kellett élnem? Hát én emlékszem mindenre...
Kérdező veled mi van azóta?
23/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!