Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kuruzslás? Rendőrségi feljelen...

Kuruzslás? Rendőrségi feljelentést kellene tennem?

Figyelt kérdés
Tavaly szeptemberben felkerestem egy klinikai pszichológust annak reményében, hogy segít megoldást találni a problémáimra (öngyilkossági hajlam, depresszió, életvezetési és pártalálási problémák stb.), a szakember egy óra alatt végighallgatta amit mondtam, nem is kérdezett és nem is mondott semmit sem. Nem mondta meg, véleménye szerint melyek a legnagyobb problémék és mi az amin változtatnom kellene. Elbocsájtott minden szó nélkül azzal, hogy majd gondolkodik azon mi legyen, de azt nem mondta, hogy vissza kellene mennem. Ez morális eljárás egy klinikai pszichológustól? Azon kívül a pénzt elszedte és nem adott sem nyugtát, sem számlát, sem semmit, amivel igazolhatnám, hogy nála jártam. Azóta még rosszabb lett a helyzetem és nem tudom mit csináljak, a pszichológusoktól, pszichiáterektől egy életre elnent a kedvem. Fel kellene jelentenem az említett klinikai pszichológust a rendőrségen kuruzslás miatt?
2016. júl. 22. 10:58
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Elírás, természetesen...
2016. júl. 24. 10:32
 12/23 anonim ***** válasza:

Sajnálom, ha kiforgatásnak érzed a szavaimat, pedig egyáltalán nem ez volt a célom, nem ennek szántam.

Több lehetőséget is írtam és nem a pénzköltésre hegyeztem ki, mert írtam szakemberről, önismereti csoportról, szakirodalomról is és még arról is, vannak ingyenes lehetőségek.

Én nem azt mondtam, Te nem tudsz kérni egy eladótól, hanem csak egy példát írtam le és érdemes a saját helyzeted beilleszteni a történetbe, a saját szavaiddal, saját helyzeteddel. A példák nem azért példák, mert egyértelműen teljesen ugyanaz a helyzet, hanem azért, mert hasonlóságok, párhuzamok vannak, lehetnek bennük, amik segíthetnek.

Egyáltalán nem csak a megismerkedés a lényeg, hanem a hogyanja, kiteljesítése, jövőbenisége, kompromisszumkészség, szorongásmentesség, hatékony problémamegoldás, stb. stb. is és nem alkohollal, depresszióval, párkapcsolati és életvezetési nehézségekkel indulni egy kapcsolatban. Nem azt mondtam, nem lehet így indulni, hanem azt kérdezem, így érdemes indulni?

Nem arról írtam, hogy nem javaslom a munkakeresést. Hol olvastál ilyet tőlem?

Én hiszek az ingyenes önismereti csoportokban, hiszen hosszú évek tapasztalata van a hátam mögött és igen sok esetben pozitív hozadéka mutatkozott, mutatkozik meg azoknál, akik ilyenekben vesznek rész.

Azért nem hiszel az önismereti csoportokban, mert nem jártál még ilyenekre. Ha jártál volna, akkor azt tapasztaltad volna, hogy azokat szakember vezeti. Hátrányos következménye pedig minden csoportnak lehet, mert benne megsértődhetnek az emberek, rosszul eshet egy-egy visszajelzés, türelmetlenséget válthat ki, stb. A szakember feladata a konfliktusfeldolgozás, hatékony kommunikáció segítése, a felismerések helyes tudatosítása is. De a nyitottság (ami azért benned valamennyire megvan) fantasztikusan kedvező felismeréseket hozhat.

Feltételezni valamiről valamit, aminek nem voltunk eddig a részesei, nem feltétlenül szerencsés és a gondolkodási hibák kategóriájába tartozik, tartozhat.

Én ide nem klienseket jöttem gyűjteni és nem azért, hogy reklámozzam a helyet, ahol vagyok, amit csinálok. Még privire sem válaszolok. Kedvtelésből író vagyok. Ha kedvem van, beírok. Ha nem, akkor nem.

Pont annyi a munkám, ami nekem is belefér az életembe és nem okoz semmilyen fáradságot.

Neked is kívánom, mielőbb találj egy számodra megfelelő munkát, társat, szakirodalmat, szakembert, boldogságot, felszabadultságot és tudj nyitottabbá válni, tudd kerülni az általánosításokat, félreértelmezéseket és az alkoholt is, ami ugye csak rövid ideig "segíthet", mert lazább lehet tőle az ember, de egy kapcsolat fenntartásában sem segít az alkohol ivása és a pénztárcának, egészségnek sem tesz jót. De ezt Te nagyon jól tudod!

2016. júl. 24. 11:01
 13/23 A kérdező kommentje:
Na ugye, máris kimutattad a fogad fehérjét, ahogyan mondani szokás! Amint megtudtad, hogy nincs pénzem, máris negatívvá változott rólam a véleményed. Hát tessék, megnézheti bárki, ilyen szakemberek vannak Magyarországon. Akkor miért is ne legyen az ember öngyilkos?
2016. júl. 24. 11:50
 14/23 anonim ***** válasza:

Arany virágom! Egészségedre.

A munkám egy részét ugyebár fizetésért végzem.

A másik felében (időnként DU, hétvégente, ünnepnapokon, vis major krízishelyzetekben DE is) önzetlen szolgálatot végzek, ami alatt ingyen fogadjuk a klienseket. Az ingyen azt jelenti, hogy nem fogadunk el paraszolvenciát, nem fizet senki, és még én fizetem az utazási költségemet. Éppen elég nekem a fizetős és az ingyenes munka mennyisége. De erről már írtam neked.

Te nem ismersz engem és ismét feltételezésekbe, ítélkezésbe, minősítésbe bocsátkoztál, gondolkodási hibába estél.

Ismét. Érted?

2016. júl. 24. 11:57
 15/23 A kérdező kommentje:
Gondolkodási hiba? Ez még jobb, mint amikor azt mondták, hogy feszültség van bennem. Szerintem feszültség a konnektorban van (ha bedugjuk a lámpát világít, ez jelzi a feszültség jelenlétét), mert bennem érzelmek, gondolatok, félelmek stb. vannak, amelyek miatt esetleg kellemetlenül érezhetem magam. Ezek a kitételek mind olyanok mint amikor Orwell 1982 című regényében a két főhős beleszeret egymásba és ezért kegyetlen kínzásokat és büntetéseket kapnak. Mert ugye olyat csináltak amit nem szabad. Eddig úgy tudtam, hogy csak az nem hibázik, aki nem dolgozik és csak az nem követhet el gondolkodási hibákat, aki nem gondolkodik. Akkor ezek szerint már gondolkodni sem szabad, azt is tilos?Ebben a világban már semmit sem szabad, legfeljebb meghalni, de lassan már arról sem dönthet senki sem szabad akaratából! Szép kis világban élünk... Nem vagyok senkinek a semmiféle növénye vagy hobbiállata...
2016. júl. 24. 12:27
 16/23 anonim ***** válasza:

Te oreg ! Gondolkozz mar legalabb egy kicsit. Jonnek ide neked segiteni , hosszu litaniakat irnak , kulturaltan valaszolgatnak neked es te negativan minosited azt is , aki hosszabban valaszolgat neked a sajat kedvtelesebol?

Milyen jogon vonsz akarkit is felelossegre? Milyen jogon minosited? Milyen jogon kersz szamon valakit , ha neked nem segit ennel tobbet , akkor csak rossz szakember lehet? Hagy dontse mar el a masik , neki belefer az idejebe meg + segites , vagy nem fer bele.

Ezt a pszichopata gondolkodast! Atyam! Ilyen emberek vannak?

Ha ongyilkos akarsz lenni , az a te jatszmad es ezzel mi a francnak terheled a masikat? Az ongyilkossagrol iras egy fenyegetes , aminek nekunk mi kozunk? Az egeszseges gondolkodasu ember , sem nem mond ilyet masoknak , sem nem tesz ilyet.

Ha te autoszerelo vagy es kedvtelesbol segitesz , irsz a masiknak , akkor te mit valaszolnal vissza , ha azt mondana valaki : rendben , segitettel , de akkor mondd meg hol dolgozol es csinald meg ingyen a kocsimat. Te is nemet mondanal. Nem? Raadasul o meg ingyen is dolgozik. Hagy dontse mar el , kinek és hogyan akar , tud segiteni , mi fer bele neki a csaladja mellett.

Atyaeg! Milyen emberek vannak!

Menj és kerj segitseget es ne altalanositgass sem embert , sem helyzetet , sem semmit. Ha meg ezt teszed , ez sem egeszseges hozzaallas. Meg nekem is feltunt , mennyire altalanositasz mindent és mindenkit.

Pontozz le , a fenet erdekel , de ha valami igazsagtalansagot olvasok , kinyilik az a bizonyos bicskam.

Irhatsz mar barmit , mert leszerepeltel. De jo , hogy nem ismerlek. Ezt a jatszmadompinget , amit a fokerdezo irkal , te joatyauristen!

Egy ismeretlen ir ingyen neked , te meg azonnal tobbet akarsz a kisujjanal , es te meg sem kerdezed , ha most nem er rad , akkor maskor esetleg lenne rad ideje , és mikor pontosan , ha mar ilyen a szakmaja? Te egybol a foga feherjerol irsz , azonnal arrol irsz , hogy o is leszerepelt. Ezt a balfeket!

Mindenki mas a hibas mi?

2016. júl. 24. 16:36
 17/23 A kérdező kommentje:
Szerintem inkább Te vagy pszichopata, kedves előző hozzászóló, mert úgy látszik elolvastad amit írtam, de megértened már nem sikerült és ezért itt dühöngesz nyilvánosan mint valami tébolyult erkölcshuszár. De semmi baj, tudom jól, hogy komolyan jellemző az ilyen felszínes gondolkodás a hozzád hasonló bérkommentelőkre, akiket gondolom főként azért fizetnek az adófizetők pénzéből, hogy belülről rombolja a társadalmat és tönkretegye a hagyományos emberi értékeket politikai megrendelésre. Sokat keresel? Már kérdeztem hol lehet ilyen állásra jelentkezni, mert lenne hozzá kedvem, választ még nem kaptam senkitől sem. A tisztelt magát pszichológusnak nevező hozzászóló (nem tudjuk, hogy valójában kicsoda, mert nem igazolta, hogy tényleg az lenne akinek mondta magát) kommentjeiből a Napnál is világosabban kirajzolódik a szándéka. Ki akarta szedni belőlem, hogy mennyi pénzem van és amikor direkt úgy alakítottam a beszélgetést, hogy számára úgy tűnjön nincs semennyi pénzem sem, akkor egyszerűen lerázott. Ráadásul még az önbizalmamat is le akarta rombolni azzal, hogy nem a munkakeresés és a társtalálás a fontos, amikor teljesen érthetően megmondtam, hogy számomra ez lenne a legfontosabb. Sajnos olyan világba kerültünk, ahol pénz beszél, kutya ugat és elég szomorú, hogy ez már jellemzővé vált a szociális és civil szférára is. Te meg konkrétan metaforikusam azt írtad, hogy ha valami nem tetszik, akkor meg lehet dögleni. Igazad van, nem mondtad, de erre gondoltál. És megpróbálhatsz felülkerekedni hazugságokkal bármin amit írok, csak sajnos erősen melléfogtál: nem vagyok autószerelő! Azt javaslom mindenkinek, aki hasonló helyzetben van, hogy tartózkodjon a pszichológusoktól és az ilyenféle hazug ingyenélőktől! Teljesen igaza van az egyik korábbi hozzászólónak, hogy bárki jobban jár ha az a pénzt inkább bármi másra költi. Ezzel tökéletesen, maradéktalanul egyetértek! Helyesebb, ha inkább bárki abból a pénzből elmegy bulizni és megiszik egy fél üveg bort, az jobb mint a pszichológus, mert kevesebbe kerül és segít barátokat szerezni. És most nehogy azt akard megmagyarázni, hogy ezért és ezért közveszélyes lennék. Soha nem voltam és nem is leszek az, eddig életem során soha nem bántottam senkit sem és van egy örömhírem: ezután sem fogok, ha fene fenét eszik akkor sem. Na ehhez mit szólsz öregem? Ja igen, a másik fele pedig, hogy nem én kezdtem el ezt az alpári, flegma, lefitymáló stílust, mert én elmondtam, hogy mik lennének az ellenvetéseim szerintem teljesen tisztelettudóan és érthetően... És erre logikus, de legalább érthető magyarázatot vártam. Szóval már ne is haragudj öregem, de nagyon nem vagyunk egy súlycsoportban ahhoz, hogy ne csak kiröhögni tudjam a felfuvalkodott, gőgös hozzászólásodat.
2016. júl. 24. 19:07
 18/23 A kérdező kommentje:
Szóval ezt az alpári és mocskolódó stílust ezen a lapon nem kérjük! Köszönjük szépen!
2016. júl. 24. 19:31
 19/23 anonim ***** válasza:

Adofizetok penzebol...politikai megrendelesre...ki akarta szedni beloled , mennyi penzed van... Paranoiditas is van latom.

"A tisztelt magát pszichológusnak nevezo hozzaszolo..."

Te oreg! Visszaolvastam , es az illeto egy szoval sem mondta , hogy pszichologus lenne es amugy minek kellene igazolnia magat barkinek is itt? Beteg az eszmefuttatasod!

Az onbizalmadat magadnak rombolod le , csak ezt nem veszed eszre és iszonyuan rosszul ertelmezel dolgokat. Ebbol is latszik , nem vagy egeszseges gondolkodasu ember.

Nem irtam es nem is gondaltam arra , hogy meg lehet dogleni , ha valakinek nincs penze. Mar megint rosszul feltetelezel és ertelmezel.

Atolvastam a gondolkodasi hibakat. Hat rolad irtak harmat is.

Igyal alkoholt , ha neked ez jo. Koltsd erre azt a kis penzed.

"Szóval ezt az alpári és mocskolódó stílust ezen a lapon nem kérjük! Köszönjük szépen!"

Na meg tobbesszam is van! Ez is egyertelmu pszichiatriai korkep!

En befejezetem veled , mert egy rosszul ertelmezo , gondolkodasi hibakkal rendelkezo , igen altalanosito , paranoid emberrel teljesen folosleges beszelni addig , amig nem reszesult pszichoterapiaban.

Gyogyulast kivanok.

Vege.

2016. júl. 24. 20:32
 20/23 A kérdező kommentje:
Öreg a Te rühes nagyanyád, Te tetves paraszt! Takarodj vissza oda, ahonnan jöttél! Te görény!
2016. júl. 25. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!