Tartanom kell attól, hogy skizofrén vagyok?
Kiskorom óta nagyon hirtelen haragú vagyok, egyből felkapom mindenen a cukrot, de nagyon hamar lenyugszom és nincsenek hosszútávú indulataim senkivel szemben. Az utóbbi időszakban elkezdtem ,,hangokat,, hallani: amikor itthon voltam, beszédszerű, kiabáláshoz hasonló, artikulálatlan zaj. Ha nem betegségre, arra vezetem vissza, hogy aránylag keveset alszom, sokat vagyok fáradt, és az iskolában a kelleténél több stressz ér. A betegségről a neten írtak a logikai-szociális képességekről is. Személy szerint elég intelligensnek tartom magamat, elég jó beszélőkém van, bár szokásom túlbonyolítani a mondataimat, nagyon szeretek sakkozni is, ami elvileg minden mentális betegség ellen jó szabadidős tevékenység... A hangok egyébként a a nyári szünet óta nem tűntek fel, bizonyára az itthoni nyugalom miatt...
Kell tartanom bármiféle agyi elváltozástól, vagy nincs ok pánikra? Esetleg írjak-e még több információt?
18f
Ha az lennél, nem tudnál róla.
Nem hangokat hallanál, hanem azt hinnéd, hogy amit hallasz, az a valóság. És nem tudnál róla, hogy ezt most csak képzeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!