Ha egy skizofrén embert megpróbálnék szembesíteni a problémájával, akkor egyből ellenségképet formálnák neki magamból?
Igen, jól látod.
Pont az a gond a skizofréniával, hogy nincs betegségtudat, ezért minden kezelési kísérletet ellenséges ármánykodásnak tekintenek. (Pl. a felírt gyógyszerekről azt gondolják, hogy meg akarják mérgezni őket).
Nem feltétlenül maga a betegség a mérvadó, hanem az, hogy éppen az illető milyen állapotban van, hogyan és mit szeretnél közölni vele, milyen a problémamegoldási stratégiája, sértődékeny-e, stb.
Én már számtalan skizofrén emberrel közöltem ezt-azt. Valaki változtatott, valaki csak később vagy félig, valaki pedig ellenem fordult. Viszont olyan is volt, aki ellenem fordult, majd pár hét múlva már jobban lett és akkor változtatott pozitív irányban.
Nem minden skizofréniában szenvedőnek nincs betegségtudata és nem mindenki van ellene a kül. kezelési módoknak és nem mindenki gondolja, hogy a személyzet, a család meg akarja mérgezni őket.
A kérdésre a fentiek miatt nem lehet egyértelműen igennel vagy nemmel válaszolni.
Kedves 4#!
Pszichiátriai, pszichológiai szakterületekből is vizsgáztam és pszichiátrián dolgoztam sok-sok évig. Minden pszichiátriai területen van ismeretem.
Nem kell megmagyarázni, hogy nem mindegy a típus, mert én is azt írtam, hogy "...nem minden..".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!