Nagyon agresszív és indulatos viselkedésen lehet segíteni?
18 éves fiú vagyok,és nagyon agresszív.Havalami kicsit is felidegesít arra nagyon tudok ugrani ordítani csapkodni aztán észreveszem magam egy idő után és elcsodálkozok hogy mennyire indulatos vagyok.Apróságokon kapom fel a vizet,akár a barátnőm/szüleim/tesóm mond valamit ami nem tetszik,de szinte bármin és ilyenkor elég gyakran ordítok vagy káromkodok ütöm az asztalt mert hatalmas feszültséget érzek magamban és valamivel le kell vezetni úgy érzem.
Soha nem voltam verve vagy elnyomva rendezett családi körülmények között élek és párkapcsolatban 3 éve.
Ui.:sokkal fokozottabban jelentkezik ha le vagyok fárasztva,pl mostanában kötelező munkán vagyok és inkább ilyenkor köszönésen kívül inkább hozzám sem szólnak mikor hazaérek(amit teljesen megértek) mert tényleg mindenre kapok
Segítségre van szükségem?hol tudok kérni? lehet a férfi nemi hormonok miatt?Régebben nem volt így,enyhe elenyésző volt mint egy normális embernél
"Hány éves vagy tényleg 18? Mert leírásod alapján egy hisztis ötéves szintjén ragadtál le."
Te nagyon buta vagy
Személyiségzavar?Tudod egyáltalán mi az??
Felhívnám a cuki megnemmondomhányadik válaszoló figyelmét, hogy személyiségzavarok kezelésénél végső esetben nyúlunk gyógyszerhez. A kezelés főként pszichoterápiás. Én is azért mondtam, mert nem tudom, fizikailag mennyiben nyilvánul meg az agresszió, mert azt érthető okokból nem írná le, ezért lehet, hogy ebben az esetben adnak gyógyszert, de ha olyan jó a pszichoterapeuta, akkor az sem biztos.
Feltenném a kérdezőhöz hasonlóan a kérdést: Tudod, mi az a személyiségzavar?
Ha tudod, akkor azt is, hogy személyiségzavar dg.-hoz részletes anamnézis kell, ami itt nincs. :)
Agresszív reakció a következőképpen alakul ki, kedves kérdező:
inger->aktív figyelem (feltételezve a megfelelő figyelmi vigilitást és tenacitást)->jel->limbikus lebeny->averzív jel->elkerülő(szorongó) vagy agresszív(támadó) reakció.
Tehát ezen folyamatábra alapján a probléma származhat organikus problémából ha a limbikus lebennyel probléma van. Ezt neurológus szakorvos bácsi vagy néni (:D) kezeli, illetve a döntési mechanizmusnál lehet pszichiátriai gond, ezt pszichiáter szakorvos bácsi vagy néni (:D) orvosolja. Igen, lehet, hogy személyiségzavar van jelen, személy szerint mondjuk kétlem, mivel nem vagy itt nálam, de a pszichiáter, aki megvizsgál, tudni fogja.
Az is előfordulhat, hogy endokrinológiai problémád van.
Éppen ezért az agresszió okai, mint láthatod, nagyon sokfélék lehetnek.
Ezért azt javaslom, először menj el háziorvoshoz ezzel a problémáddal. Ő a megfelelő helyekre ad beutalót (pszichiátriára egyébként nem kell), és ki fog derülni pontosan, mi a probléma. :)
Sok sikert!
Erre gyógyszer? Szép is lenne. :D
Még az se biztos, hogy személyiségzavar, ennyiből meg se lehet állapítani.
Az, hogy ki mennyire agresszív, hirtelen haragú, egy személyiségvonás, alap temperamentum. A kulcsszó pedig az önfegyelem, amit a felnőtté válás során meg kell tanulni.
Ha nem megy, akkor kell terápia, amely során megtanítják az önfegyelmet.
De ez így, önmagában az se biztos, hogy egyáltalán tünetnek nevezhető, inkább jellemhiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!