Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánik, félelem a társaságtól,...

Pánik, félelem a társaságtól, és szinte mindentől ami történhet, hogyan lehetne jobb?

Figyelt kérdés
Nem tudom, hogy jött ez, vagy miért alakult így, nem történt velem semmi rossz dolog, mégis mostanában nagyon durván leépült az önbizalmam. Társaságban azon gondolkodom, hogy ki mit gondolhat rólam, a cinkeléseket, ugratásokat annyira a szívemre veszem, hogy utánuk sokszor azon gondolkodom, hogy nincs értelme az életemnek, és hogy rossz vagyok mindenben, közben pedig megfelelő visszavágásokat se tudok kitalálni. Ezen kívül mostanában nagyon sokszor hisztis vagyok, perceken belül ki tudok akadni a legkisebb dologtól is. Szinte minden beszélgetésnél ami körülöttem történik úgy érzem, hogy minden ellenem van, mindenki engem fog bántani. Az elmúlt napokban pedig elkezdtem pánikolni szinte mindentől, ma még nem is mentem ki a házból, pedig csináltak programot a barátaim. Arra gondoltam hogy elmegyek dolgozni mert attól lehet ez, hogy túl sokat gondolkozok hülyeségeken, de attól is pánikolok, hogy ott új dolgokkal, problémákkal kell szembenézni. Szerintetek mit csináljak? Fel kell ezzel keresni valakit? A barátnőmmel aki nagyon hasonló hozzám meg szoktam beszélni az ilyen dolgokat, de mégis ez van még mindig, és félek, hogy rosszabb lesz. Nem tudom eldönteni, hogy zárkózzak be kicsit, legyek el egyedül, vagy erőltessem a társaságot, az újdonságokat, és majd elmúlik, vagy keressek valami segítséget.

2016. júl. 10. 17:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Keressél segítséget. Ez a pánikbetegség. Nem szabad várni, amíg még rosszabbra fordul. Háziorvoshoz elmész, kezdetben ő segít. Ne hagyd el magad...
2016. júl. 10. 17:34
 2/5 anonim válasza:
Őszinte leszek. Azok szoktak így bekattanni, akik nem dolgoznak, egész nap otthon vannak. Szóval jobban tennéd ha valamivel elfoglalnád magad, azaz hogy valami hasznosat csinálj, dolgozni kell..
2016. júl. 10. 17:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem azért van sok idő gondolkodni mert amúgy munkanélküli vagyok vagy ilyesmi, hanem mert befejeződött a suli és még nem mentem nyári munkára. Lehet az egészben az is közre játszik, hogy szeptembertől más helyen fogok tanulni L/23
2016. júl. 10. 17:37
 4/5 A kérdező kommentje:
hallottam másoktól, hogy milyen a pánikbetegség, hogy rohamszerűen jön rá az emberekre és jó darabig eltart, nekem nem ilyen simán csak nagyon félek és bármelyik percben sírni tudnék, ez is az lehet csak nem még korai állapot?
2016. júl. 10. 17:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

szerintem sürgősen pszichológus segítségére lenne szüksége. Ha budapesti, tudok ajánlani egy remek szakembert!

2016. júl. 10. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!