Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Teriszony? Miert? Hogyan...

Teriszony? Miert? Hogyan kezelheto?

Figyelt kérdés
Teriszonyom van de csak egy eve, (15vagyok) kicsinek nem feltem a magadban es a magas helyeken. Siman kineztem kilatobol/magasabb emeletrol es gond nelkul masztam fara anelkul hogy megszedult vagy rosszul lettem volna. Korul belul egy eve hogy rosszul leszek a magasabb helyeken. De mar olyan helyen is ami nem szamit "magasabbnak" pl metronal is a peronnal alva rosszul leszek. Es kinezni is alig merek magasabb helyekol, hirtelen elkezdtek remegni vagy megszedulok vagy elkap a siro gorcs. Ez mitol jott ki? Eddig nem voltam ilyen. Es mit tudnek az ellen tenni hogx megszunjon? Koszonom a valaszokag

2016. júl. 7. 23:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez valószínűleg fóbia, viszonylag egyszerűen kezelhető.

https://www.youtube.com/watch?v=mS8Stv7G9qU

2016. júl. 8. 15:24
 2/3 anonim ***** válasza:

tériszony egy pszichés zavar a fóbiák közé sorolandó neurotikus személyiségstruktúra talaján jön létre.

BNO kódja: F4000 latinul Agoraphobia

[link]

Az okokat és miérteket pszichoterápiás kezelésen belül lehet megtalálni és megoldani.

Kezelhető: Gyógyszeresen (antidepresszáns kiegészítve anxiolitikummal) és jó rá a kognitív viselkedésterápia is.

2016. júl. 9. 19:43
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez szerintem butaság, hogy a magassági tériszonyt is az agorafóbiák közé sorolja.
2016. júl. 10. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!