Ki tudok ebből jönni?
Szerintem ki tudsz, de segítséggel :(, egyértelműen kell melléd valaki aki segít neked, nem lehet az, hogy csak nagyon magányos vagy mostanában? Amúgy biztos vagy abban, hogy a gyógyserek szedése egy jó döntés volt? :O
17F
Igen, ki tudsz jönni. :)
Úgy hívják, hogy autogén tréning. Bizonyítottan hatásos szorongásos zavarokra, depresszív zavarokra, neked ezek vannak.
Nagyon felelősségteljes és okos dolog volt tőled elmenni az orvoshoz. Az autogén tréninget már korábban ajánlották: ha Pest környékén vagy, és esetleg nem tudod megbeszélni a szüleiddel, hogy fizessék, érdemes felvenni kapcsolatot a kiképzőhelyekkel, hátha a most végző hallgatók közül valaki vállalná.
Relaxációs, szorongásoldó technikákat könyvekből is tanulhatsz. Érdemes még pozitív pszichológia témakörében is olvasni.
Szia!
Nekem is nagyon hasonló a gondom. 24 éves vagyok, kb 18 évesen kezdődött. Érettségi előtt pár hónappal olyan alvászavaraim is lettek, hogy párszor csak erős nyugtatóval tudtam elaludi. Állandóan sírtam, szorongtam mindentől, úgy éreztem, hogy megőrülök, a gondolataim összezavarodtak, gyakran csak bambultam magam elé, képtelen voltam olyan dolgokat elvégezni, amik korábban alig igényeltek erőfeszítést. Már régebben is voltak hasonló tünetek, de akkor erősödött föl annyira, hogy 1 hétig ki is maradtam az iskolából.
Sajnos nem múlt el azóta sem, voltak jó időszakaim, jártam mentálhigiénés tanácsadásra ami segített valamennyit, az orvos Frontint írt fel az alvás miatt, illetve most kezdtem el szedni egy hangulatstabilizálót.
Ami nekem még bejött a sport, és ha nagyon feszült vagyok, akkor a tudatos lassú légzéssel le tudom magam nyugtatni.
Kitartást minden sorstársnak :)
És még valami (az előző vagyok)
Amikor előtörnek bennem az olyan gondolatok, amik tudom, hogy épp feleslegesek, vagy idegesítőek, néha segít, ha határozottan magamra szólok, hogy "stop!" vagy "elég!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!