Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől zsibbadok?

Mitől zsibbadok?

Figyelt kérdés
Nagyon furcsa jelenség, Mindig vezetés közben jön elő, már legalább 50x előfordult, de mindig csak vezetés közben. Ami még érdekesebb, hogy egész addig nem érzek semmit amig véletlenül eszembe nem jut a zsibbadás, és akkor az agyem hirtelen bekapcsolja a tüneteket. Az egész testemen zsibbad a bőr,és érzéketlen lesz, nem érzem, hogy mit fogok, tapintok. A saját harapásomat is alig érzem amikor megharapom magam. Nagyon kellemetlen mert nemtudom kikapcsolni, és csak akkor fordul elő ha rá gondolok,de nemtudom befolyásolni a gondolatomat. Mindez kb egy éve tart amikor egy kisebb tüdőgyulladásom volt és az egyik gyógyszernek zsibbadós mellékhatása van.

2016. jún. 13. 14:25
 1/9 A kérdező kommentje:
más körülmények között nincs semmi gond, hiába gondolok rá, csak az vezetés közben jön elő
2016. jún. 13. 14:26
 2/9 A kérdező kommentje:
furcsa, most a kérdés irásakor is elkezdtem zsibbadni, pedig máskor nem szoktam. A lényeg, hogy csak akkor fordul elő ha előtte rá gondolok
2016. jún. 13. 14:29
 3/9 anonim ***** válasza:
Nagyon rá vagy görcsölve, tudatosan rá gondolsz, csak akkor van, akkor pszichés eredetű lehet.
2016. jún. 13. 14:32
 4/9 A kérdező kommentje:
énis úgy gondolom, hogy pszihés, mert saját magamnak produkálom a zsibbadást,de hogy lehet tőle megszabadulni? tanuljak meg meditálni, vagy mi?
2016. jún. 13. 14:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Tereld el a gondolataid! Tègy ki a kocsiba valamit amiről asszocilálsz vami teljesen más dologra!!! De jobb ha gyakorló mert isten őrizzen hogy az utakon mèg több baleset legyen.
2016. jún. 13. 15:06
 6/9 A kérdező kommentje:
Eleinte nem is vezettem, de mivel szükséges a mindennapokban az autó lassacskán hozzászoktam. Tudom, hogy közveszélyesnek tünik, de nemaz. Reflex, mozgáskoordináció megvan, csak közben tompitottam érzem a végtagjaimat, olyasmi érzés mintha madzaggal mozgatnának mint egy bábút.
2016. jún. 13. 15:15
 7/9 A kérdező kommentje:
ha kiteszek valami tárgyat a kocsiba amiról valami másra asszociálok, akkoris beugrana a dolog, hogy az a dolog azért van ott, hogy eltereljem a figyelmem,és hoppá, megint ugyanott tartok
2016. jún. 13. 15:17
 8/9 A kérdező kommentje:
már kérdezték, hogy nem azért van-e mert félek a vezetéstől és ideges leszek, de nem, 20éve vezetek, abszolút nem félek a forgalomtól
2016. jún. 13. 15:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Pontosan ugyanígy kezdődött nálam, szintén vezetés közben. Aztán egyszer csak a zsibbadásból pánikroham lett, mégpedig olyan súlyos, hogy képtelen voltam továbbindulni. (Előzőleg évtizedek óta vezettem gond nélkül én is.)

Aztán a pánikrohamok már más helyzetekben is előjöttek. Pszichoterápia szüntette meg.

2016. jún. 13. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!