Milyen kedvezményhez van jogom ezzel a diagnózissal (F84)?
Hosszas kivizsgálás után megkaptam az orvosi szakvéleményt, melyben le van írva, hogy Autizmus Spektrumzavarom (F84) van. A mellékelt tájékoztatóban számos kedvezmény/juttatás fel van sorolva, de nem teljesen egyértelmű, hogy én ezzel a diagnózissal a zsebemben melyekre vagyok jogosult. Leginkább az érdekelne, hogy igénybe vehetem-e a 90%-os tömegközlekedési kedvezményt, és ha igen, akkor hová kell mennem az ügy elindításához?
Köszönöm.
23 éves vagyok
Nem értelek. Az autizmust nem nagyon lehet eljátszani. És hidd el, inkább fizetnék ötszörös árat a vonaton, ha az azt jelentené, hogy életképessé válok.
Nem szeretnék magyarázkodni, hisz a kérdésem nem a diagnózis igaz voltának megvitatására irányult. Ha nem értesz hozzá, kérlek, inkább ne írj sértő dolgokat!
Kislányom 4 éves. És egy Nem meghatározott pervaziv (átható)fejlődési zavart (F8490) állapított meg nálaa szakorvos.
A kérdésem az lenne,hogy ezzel az eredménnyel jogosult lenne-e utazási kedvezményre? Vagy csak akkor jogosult ,ha tartós betegnek diagnosztizálják?
Válaszokat előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!