Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A háziorvosomnak be kell...

A háziorvosomnak be kell számolnom a magánéletemről részletekbe menően, ha rákérdez?

Figyelt kérdés

Most váltottam háziorvost költözés miatt, és igazából csak annyira lett volna tőle szükségem, hogy hogyan juthatok el egy pszichológushoz.

De kb. az egész életemre kíváncsi volt, vagy hogy mivel töltöm a napjaimat, mennyi barátom van... ez alapvetően nem lett volna gond, ha bármi jelét mutatta volna empátiának. Úgy érzem túl sokat mondtam el egy olyan embernek, akit nem ismerek, nem érdeklek, és max. elítélni tud.

Az asszisztensnő kifelé menet elmondta, hogy ma nagyon nyúzottak. Lehet, hogy orvost váltok.

2016. jún. 10. 15:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag készülj fel arra, hogy a pszichiáter (... és nem pszichológus!) beszéltetni fog a végletekig.

Ő nem mond semmit, csak kérdez.

Ez nagyon érdekes, - mert ahogy írtad is - magadtól fogsz válaszokat kapni a benned rejlő problémára.

Lehet, hogy csak beszélned és beszélned kellene, egy számodra kedves, megbízható személlyel.

Ne barátnővel, vagy baráttal, hanem esetleg egy idősebb rokonnal, vagy bárkivel, akiben megbízol.

Vagy írd ki itt magadból a bajaidat, itt senki nem ismer, nem tud rólad semmit, senki nem tud visszaélni az elmondottakkal.

Ha ez sem segít, akkor még mindig ott a pszichiáter!

Biztos túl leszel ezen, ne félj! :)

Sok szerencsét!

2016. jún. 10. 21:11
 12/17 anonim ***** válasza:
33%
Nem kell beszámolnod semmiről. Sőt, oda sem kell menned, ha minden t jobban tudsz.
2016. jún. 10. 22:17
 13/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Mire megyek, addigra összeszedem, hogy pontosan miben kellene segítenie.

2016. jún. 10. 23:12
 14/17 anonim válasza:
Szerintem meg ide ne írj ilyen lelki problémákat mert vannak olyan "emberek" akik már csak viccből is beléd fognak kötni.
2016. jún. 11. 17:24
 15/17 anonim ***** válasza:

Nagyon reálisan gondolkodsz, látatlanul megmondom, hogy nálad hatékony lesz a terápia (csak jó szakembert kell találnod). Egyrészt mert átlátod, hogy a terápia egy befektetés, ami nem elvesz az anyagi lehetőségeidből, hanem épp ellenkezőleg: javítja azokat!

A másik, hogy szerintem kiválóan megfogalmaztál egy sémát az életedből. Aki ilyesmire képes, az jól működik terápiában is. Viszont van ott még séma bőven, ahol ez volt! :)

Kell a hiteles tükör! Én éveket, évtizedeket fecséreltem az életemből olyasmire, amit fentebb javasoltak, hogy beszélgessek nem szakemberekkel, vagy írjak... aztán találtam egy jó szakembert, és a közös munka révén teljesen megváltozott az életem. Azok a barátaim, ismerőseim pedig, akik a mai napig hisznek a baráti beszélgetésekben és/vagy az írásban, a mai napig ugyanott toporognak.

2016. jún. 11. 21:18
 16/17 cidrimaci válasza:
Szia! Lehetséges a skype terápia is, fele annyi mint ha rendelésre mennél, és természetesen ezt is képzett terapeuták csinálják. Googlizz rá! Sok sikert!
2016. jún. 12. 04:31
 17/17 anonim ***** válasza:

"Lehetséges a skype terápia is"

Valamirevaló terapeuta NEM vállal skype-on terápiát (kivéve olyan esetben, ha már kialakult a személyes kapcsolat a pácienssel, és később a távolság akadályozná a kapcsolattartást). A terápia pont a személyes kapcsolat miatt igazán hatékony!

2016. jún. 12. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!