Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ez a betegség? Van...

Mi lehet ez a betegség? Van erre egyáltalán gyógymód?

Figyelt kérdés

Röviden: nincsenek gondolataim. Azt hittem, hogy egyedül vagyok ezzel a világon, de találtam ma egy fórumot, és ugyanezekkel a tünetekkel írnak emberek.

[link]

Egyszerűen nincsenek gondolataim, nem tudok az emberek szemébe nézni (ezt írta más is a fórumon), nem tudok beszélgetni emberekkel huzamosabb ideig. Kérlek segítsetek, mert nem bírok így tovább élni.

2016. jún. 5. 21:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Most az a problémád, hogy nincsenek gondolataid vagy az, hogy nem tudsz emberek szemébe nézni?

Mert ez a kettő, nem tudom mennyire tekinthető összefüggőnek.

2016. jún. 5. 21:17
 2/13 A kérdező kommentje:
Mindkettő problémám, és valami összefüggésnek kell lennie a kettő között, mert többen is említették. A legijesztőbb az egészben, hogy alig lehet találni erről az egészről bármi információt, vagy hogy gyógyítható-e. Nem tudok így emberekkel ismerkedni, és kapcsolatom sem volt már nagyon sok ideje, pedig arra vágyom a legjobban, de így nem fog összejönni. Facebook-on van egy csoport, ahol az ilyen betegek összegyűltek, de összesen 15-en vagyunk (világszinten), tehát ez valami nagyon ritka betegség lehet. Nem voltam ilyen mindig, és nem is tudom, hogy mitől alakulhatott ki.
2016. jún. 5. 22:00
 3/13 anonim ***** válasza:
én se tudok huzamosabb ideig beszélni.. engem is foglalkoztatott a kérdés, hogy miért, de ez szerintem csak introvertáltság.
2016. jún. 5. 22:01
 4/13 anonim ***** válasza:

A szociális fóbiáról elég sokat lehet olvasni magyarul is neten. Azért is kérdeztem meg, hogy ez van-e neked is. Tehát igen.

Azt hiszem sejtem mire gondolsz. Mikor párbeszédbe kerülsz valakivel, zavarban vagy, és a zavar miatt nem tudnak gondolatok képződni az elmédben, hogy visszakérdezz esetleg. Ugyanakkor tudod, hogy a másik ember szemébe kéne nézned, de nem mersz. Ez szociális fóbia - nem tudom mennyire súlyos nálad. A szemkontaktus kerülése általában ezeknél a betegeknél jelentkezik. Egyébként amikor egyedül vagy, akkor tudsz gondolkodni, ábrándozni, vagy az sem megy?

Hidd el megértelek, egy cipőben járunk. Ha gondolod privátban beszélhetünk.

2016. jún. 5. 22:17
 5/13 A kérdező kommentje:
Szerepet játszik a szociális fóbia is, de ez több annál, mert mikor egyedül vagyok akkor sem jár az agyam. Nem vagyok teljesen agyhalott, van munkahelyem is (de itthonról végzem). Sajnos eddig senki nem talált megoldást erre az említett emberek közül, elkezdtem most keresgélni a témában, "Blank Mind-ra" kerestem, hátha többet megtudok.
2016. jún. 5. 22:31
 6/13 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt találtam most, nagyon hasonlóak a tünetek.

2016. jún. 5. 22:33
 7/13 anonim ***** válasza:
Persze.. mindjárt jön az Asperger szindróma is, ne találgass. menj inkább orvoshoz
2016. jún. 5. 22:50
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem persze, pontosan ilyen tüneteim vannak, de igazad van, orvos nélkül nem lesz változás. Csak itt jön az, hogy egy pszichológusnak fizetni a beszédterápiákért, és mellé meg a gyógyszerek.... Na erre nekem sajnos pénzem, és mivel feketén dolgozom, így a tb sem állja.
2016. jún. 5. 22:56
 9/13 anonim ***** válasza:
gyógyszereken ne is járjon az agyad, attól csak rosszabul éreznéd magad. Figyelj haver, nem tudom mit tegyél, igazából egy orvos is tanácstalan ebbe az egészbe, csak annyit tudna mondani, amit te is tudsz, csak próbálkozz. Nem hiszem, hogy beteg vagy, arra viszont adhatnál nekem választ mondjuk, hogy sokat gépezel? sokat lazulsz? szétszort vagy? ha ezek igazak érezheted magad így. Ha meg tényleg kiderülne, hogy valami bajod van nem nagyon tudnak veled mit csinálni, sajnos maga az "agy" a mai napig nagy rejtély, majd talán 3000-be tudnak az emberen segíteni. Ez van én is ilyen vagyok nem tudok mit csinálni.
2016. jún. 5. 23:18
 10/13 anonim ***** válasza:
Kb fel eve ez van velem is.:(
2016. jún. 5. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!