Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan, aki ehhez hasonló...

Van olyan, aki ehhez hasonló problémával küzd? Van rá megoldás? Ki lehet "gyógyulni" ebből.

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ez személyiségzavar, identitászavar vagy depresszióból fakad.

A probléma az, hogy ugyan nem bántottak szexuálisan, de ki voltam téve ilyen ingereknek szülők részéről, amit eléggé megsínylettem! Egészen eddig próbálkoztam minden félével, de sajnos semmi nem segített. Amikor megpróbáltam kapcsolatot kialakítani, akkor olyan volt, mint ha más ember lennék, mint ha nem önmagam lennék. Többször próbáltam alkalmi kapcsolatot létrehozni, sikertelenül. Azt gondoltam, hogy ha nem ment az ellenkező nemnél, akkor majd megy saját nemnél. Nem ment.

Ennek már lassan egy éve. Azóta folyamatosan őrlődök, mert nem tudom, hogy ebben az esetben milyen orvoshoz forduljak, vagy hogy tudnak-e rajtam segíteni.

2010. ápr. 10. 22:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Utolsó! Ezt kifejtenéd bővebben?
2010. ápr. 12. 20:20
 12/14 anonim ***** válasza:
Inkább dependensnek tűnsz ezek alapján.
2010. ápr. 12. 21:41
 13/14 anonim ***** válasza:

A disszociatív szem. zavart rám is rámsütötte az első áterem - sokminden+az akkorra már enyhébb deperszonalizációs tüneteim miatt. A második áter közölte, hogy ezt a diagnózist akkor kiáltják ki, hogy ha az orvosoknak fogalmuk sincs, hogy mi a baja a betegnek és különben is... olyan menőn hangzik! Legyen ez a páciens, holott ezt jóformán definiálni sem tudták nekem.

Egy.

Kettő: ezek nem deperszonalizációs tünetek. A deperszonalizációs tünetek olyanok, hogy pl. ha ránézel a saját kezedre, lábadra, úgy érzed, mintha nem is a tied lenne, meglepődsz, hogy kié és jóformán megijedsz, holott vhol tudod, hogy az a tied. Úgy érzed, mintha több helyről is látnád magad, közben meg tudod, hogy egy helyben állsz és nem szakadtál el önmagadtól. De olyan mintha mégis mindjárt megtörténne...

Kérdezőnek: tényleg pszichológushoz kéne menned, ahol meg kéne nyílnod - el kell mondani a problémát, hogy mik azok a dolgok, amiknek ki vagy téve és vajon mi lehet a megoldás erre. Hidd el: ha találsz egy jó pszichológust, az abban is tud majd segíteni, hogyan kéne megközelítened egy párkapcsolatot.

Sok sikert!

2010. ápr. 12. 22:08
 14/14 anonim válasza:
Nekem is hasonló tüneteim vannak!:(Rákell szánnom magam,hogy elmenjek én is dokihoz!Muszály!Én már ott tartok,hogy szinte beletörödtem:SELKELL MENNI DOKIHOZ!
2010. ápr. 14. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!