Írtózom az emberi érintéstől, van erre valami segítség?
Nő vagyok, már 30-on jócskán túl, pszichoterápiára járok, SZTK alapon, mert maszek pszichológusra nem jut keret, így havonta kétszer.
Párkapcsolatom nincs, az említett probléma miatt, és sajnos munkám sem, mert nemcsak az intim együttlétektől és érintésektől van fóbiám, hanem minden társas érintkezéstől. A terápiára lassan hat hónapja járok, eredmény nincs, lassan megszűnik körülöttem a világ. Teszteket csináltak, amiből nem lett utalás semmi antiszociális viselkedésre, és trauma sem ért. valamiért egyszer "csak magától" kialakult, és kezelhetetlen.
Nem tudom, van-e számomra remény?
Igazából valódi, és tapasztalatból származó tanácsokra várnék, ha lehet, és nem fiktív találgatásokra.
Köszönöm.
Hogy lehet írózni attól, hogy valaki bőre hozzád ér?
Egy pók undorító. De egy ember bőre? Nem értem...
Mivel nem feltétlenül intim érintésről van szó, ezért inkább más témakörbe kellett volna tenned a kérdést.
Amúgy ez mióta tart - és mi okoz(hat)ta?
Nem tudom, mi okozza. A terápia és a terápiás együttműködés sem derített még erre választ. Gyakorlatilag fogalmam sincs.
Több, mint egy éve tart, és megkeserít mindent az életemben. Azért írtam ide, mert a probléma semmilyen más kategóriába nem fért bele egyértelműen.
Pedig szerintem az alapján, amit leírtál, simán belefér a mentális egészség témakörébe.
#3-nak meg ne adj tippet, mert a végén még az is lehet, hogy nekem kell végignézni, ahogy feltakarítják...
Egészség kategóriába kellett volna írnod.
Egyébként hasonló vagyok gyerekkorom óta nem szeretem, ha bárki hozzám ér. Egyedül egyetlen embertől viselem el, aki az aktuális partnerem.
Úgyhogy nem szoktam puszit se adni ismerősöknek, ami miatt mindig nagy bunkónak hisznek. Pedig egyszerűen rossz érzés, hogy behatol a privát szférámba.
Szeretnék én is pszichológushoz menni vele.
Sajnos, nekem is ez a probléma. A legalapvetőbb érintkezést nem viselem el.
Voltam házas, férjem meghalt. Azóta senkihez "úgy" nem értem". Azóta kialakult, hogy még egy baráti ölelés és puszi is undort kelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!