Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a kiút ha munkahely miatt...

Mi a kiút ha munkahely miatt pszichoterápiára szorulnék aminek feltétele lenne az azonnali felmondás de akkor meg miből fizetem a terápiát?

Figyelt kérdés

Rókafogta csuka. Nem írok regényt de olyan munkahelyem van amit szívből utálok sőt ezen már rég túljutva vagdalom magam öngyilkossági gondolataim vannak idegroncs vagyok. Mert ugye a képlet: ott kéne hagyni. Na de otthagyni csak akkor ha van másik. Másikat meg keresni kell. És ha keresek arra jövök rá hogy örülhetek még ennek is. Nem hogy más még jó hogy ez is van.

És még mélyebbre jutok Teljesen reménytelen a szabadulás hiszen hova? Max a híd alá. Mert más hely nincs (legalábbis nekem nincs sehova se kellek). Ne jöjjünk azzal hogy tele a profession állással. Tele. Csak nem én kellek oda.

Szóval elmentek pszichológushoz aki azt mondta: terápia, de nem az első hanem a nulladik lépés a munkahely azonnali otthagyása. Amíg ebben a közegben vagyok semmiféle változás nem várható a terápia értelmetlen.

Én meg mondom erre hogy oké még ma felmondok, de akkor el is búcsúztunk egymástól mert munka nélkül mégis miből fizetném a jó borsos terápiás óradíjat? Közmunkából? Max oda vennének fel, de havi 57-ből aztán nehezen perkálnék ki 6000-et/ó.

És itt meg is álltunk. Hát keresni kell másik munkát mondja a csóka. Oké, erre magam sose gondoltam volna…. keresni kell.

És amíg nem találok? Addig? meg ha találok is az jópár hónap lesz. Mert uyge olyan helyet ahol havi minimálbérért bohóckodok, olyat találok másnapra, de akkor no terápia. Minimálbérből erre nem futja.

Ha meg jól fizető helyet keresek na az tényleg hónapok. Jó esetben. Rossz esetben évet meghaladó. Még rosszabb esetben nem találok semmit.

Erre a csóka azt szajkózza hogy negatív hozzáállás! Hát ha így állok hozzá… félbeszakítom. Mondom lehet hogy negatív hozzáállás de pénzből él maga is. Mert ha maga belemegy hogy járok terápiára hitelre és majd ha lesz új heylem akkor fizetek hát megdumáltuk!

De maga tartaná a markát minden óra után. És miből fiizessek ha követem a tanácsát? Borítsak asztalt de azonnal mielőtt még felkötöm magam? És akkor indulhat a terápia? És ki állja? Mert én nem tudom ha asztalt borítottam.

De amíg nem borítok asztalt addig meg parttalan lenne a terápia ezt én is értem.

2016. máj. 16. 14:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

10: Csernusra gondolsz? Ő konkrétan pszichiáter és a saját párkapcsolatát sem tudta megmenteni, ráadásul sokáig drogfüggő volt.

Valami komolyabb terapeutára gondolt a válaszoló szerintem.

2016. máj. 18. 17:06
 12/18 A kérdező kommentje:

Ja értem. Világos. Mindegy kit mondtam volna lett volna valami duma hogy "hát ő nem, de bezzeg X" de ha X-hez mentem volna akkor meg arról ment volna a pofázás hogy "hát X nem, de Y"....

Mindegy mi csak nem az ami van. Mert valamire rá kell fogni.

2016. máj. 18. 18:34
 13/18 anonim ***** válasza:
12: De te is pont ezt csinálod. Valamire fogod, hogy nem változtatsz. Akkor most itt kiutat keresel, vagy csak kiírtad magadból a bánatodat?
2016. máj. 18. 18:40
 14/18 anonim ***** válasza:
Akkor pláne keress mást, ő tényleg kókler, plusz horror ára van. Harmadáron százszor jobb terapeutát találsz.
2016. máj. 18. 21:59
 15/18 A kérdező kommentje:

" Valamire fogod, "

Igen, valamire fogom . Ezt a valamit úgy hívják hogy villanyszámla megélhetés kenyér a boltban stb.

Vagyis röviden: nem hagyom ott a munkahelyem mert a villanyszámlát senki se fizeti be helyettem. És ha nincs állás miből élek?

Másikat nem találok az tuti.

2016. máj. 19. 07:56
 16/18 anonim ***** válasza:

Amig nem keresel másik munkát, addig nem lehetsz biztos benne, hogy nem találsz jobbat!

De ami biztos, pszichológusból találhatsz jobbat, én azzal kezdeném a helyedben, aki megmondja neked mit csinálj az alapból egy igazi hülye, és ő akarja helyetted tudni, hogy neked mi a jó! Nálad jobban nem tudhatja senki, hogy neked mi a jó!

2016. máj. 19. 12:38
 17/18 A kérdező kommentje:

Na hát ha nekem kell eldönteni nekem mi a jó annak jó vége nem lesz azt garantálom.

Annak csak végtelen egy helyben toporgás vagy kötél-faág lehet a vége.

2016. máj. 19. 13:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Évekig jártam terápiára, a párom is.

Egy jó terapeutánál úgy működik a dolog, hogy feltárjátok közösen a problémáidat, és apránként fejlődik a személyiséged, önértékelésed, gondolkodási és viselkedési stratégiáid a terápia során. Értelemszerűen fejlettebb önismerettel és magasabb önértékeléssel előnyösebb helyzetben vagy a munkaerő-piacon is, ezért totál értelmetlen a terápia elején feladni a munkád, mikor fél-egy év után lényegesen jobb pozícióból indulnál. Párom volt hasonló helyzetben, utálta a munkáját, állandó stresszben élt. A terapeutája egy szóval nem mondta, hogy hagyja ott, hanem helyette segített a személyiség fejlődésében, és amikor a párom már azon a szinten volt, nagyságrendekkel jobb munkát talált, mint a korábbi. (Közben pedig tudta fizetni a terápiáját meg a villanyszámláját is.)

2016. máj. 19. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!