Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a kiút ha munkahely miatt...

Mi a kiút ha munkahely miatt pszichoterápiára szorulnék aminek feltétele lenne az azonnali felmondás de akkor meg miből fizetem a terápiát?

Figyelt kérdés

Rókafogta csuka. Nem írok regényt de olyan munkahelyem van amit szívből utálok sőt ezen már rég túljutva vagdalom magam öngyilkossági gondolataim vannak idegroncs vagyok. Mert ugye a képlet: ott kéne hagyni. Na de otthagyni csak akkor ha van másik. Másikat meg keresni kell. És ha keresek arra jövök rá hogy örülhetek még ennek is. Nem hogy más még jó hogy ez is van.

És még mélyebbre jutok Teljesen reménytelen a szabadulás hiszen hova? Max a híd alá. Mert más hely nincs (legalábbis nekem nincs sehova se kellek). Ne jöjjünk azzal hogy tele a profession állással. Tele. Csak nem én kellek oda.

Szóval elmentek pszichológushoz aki azt mondta: terápia, de nem az első hanem a nulladik lépés a munkahely azonnali otthagyása. Amíg ebben a közegben vagyok semmiféle változás nem várható a terápia értelmetlen.

Én meg mondom erre hogy oké még ma felmondok, de akkor el is búcsúztunk egymástól mert munka nélkül mégis miből fizetném a jó borsos terápiás óradíjat? Közmunkából? Max oda vennének fel, de havi 57-ből aztán nehezen perkálnék ki 6000-et/ó.

És itt meg is álltunk. Hát keresni kell másik munkát mondja a csóka. Oké, erre magam sose gondoltam volna…. keresni kell.

És amíg nem találok? Addig? meg ha találok is az jópár hónap lesz. Mert uyge olyan helyet ahol havi minimálbérért bohóckodok, olyat találok másnapra, de akkor no terápia. Minimálbérből erre nem futja.

Ha meg jól fizető helyet keresek na az tényleg hónapok. Jó esetben. Rossz esetben évet meghaladó. Még rosszabb esetben nem találok semmit.

Erre a csóka azt szajkózza hogy negatív hozzáállás! Hát ha így állok hozzá… félbeszakítom. Mondom lehet hogy negatív hozzáállás de pénzből él maga is. Mert ha maga belemegy hogy járok terápiára hitelre és majd ha lesz új heylem akkor fizetek hát megdumáltuk!

De maga tartaná a markát minden óra után. És miből fiizessek ha követem a tanácsát? Borítsak asztalt de azonnal mielőtt még felkötöm magam? És akkor indulhat a terápia? És ki állja? Mert én nem tudom ha asztalt borítottam.

De amíg nem borítok asztalt addig meg parttalan lenne a terápia ezt én is értem.

2016. máj. 16. 14:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Be lehet feküdni pszichotherápiás osztályra, az ingyenes, kell beutaló. Pár hónap, utána új munkahely.
2016. máj. 16. 14:53
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha lejjebb tudnád adni az igényed pszichoterápiától egyszerű baráti beszélgetésre az megoldás lehetne.
2016. máj. 16. 15:59
 3/18 A kérdező kommentje:

Na állj. A pszichoterápia nem az én "igényem" hanem szakember által javasolt dolog. Nem én találtam ki.

Másik dolog: már volt öngyilkossági kísérletem, gyógyszerrel. Nem sajnáltatni akarom magam de ide egy baráti duma édeskevés. Annál is inkább mert zéró barátom van.

Kivel beszélgessek? velem csak pénzért beszél valaki.

Ld pszichológus.

Tudod van akinek van barátnője és van aki prostihoz jár mert csak pénzért jut ahhoz ami mésnak meg ingyen van.

2016. máj. 16. 17:01
 4/18 anonim ***** válasza:
Én beszélek veled, ha gondolod.
2016. máj. 16. 17:07
 5/18 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen nem értem mi is a kérdésed, és miben tudnánk segíteni, ha te magad nem akarsz magadon. Hogy nincs nőd, nincs társad, ez kinek a hibája? A természet megtette, amit megtehetett. Csak ki kell nyújtani a kezedet.
2016. máj. 16. 17:10
 6/18 anonim ***** válasza:
Másik pszichologus, aki nem ilyen.Mit szólsz?
2016. máj. 16. 19:35
 7/18 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva, nekem egy szimpatikus embernek tűnsz.

Nyilván azért is, mert hasonló cipőben járok (még a gyógyszeres öngyilkosság is stimmt), lásd az alattad lévő második kérdést.

Azt ugyan nem írtad, de pontosan mi a problémád? Konkrétan a munkahelyed miatt kerültél ilyen állapotba, vagy ettől függetlenül is szarul érzed magad?

Ha csak a munkahely miatt, akkor tök egyszerű, keress egy minimálbéres állást amíg nem találsz jobbat és ennyi. Valszeg hamar jobban leszel, körülbelül a felmondás pillanatától.

Ha nem a munkahely miatt, akkor... fogalmam sincs. Gyógyszerrel próbálkoztál már? Állítólag ha sikerül megtalálni a megfelelő gyógyszert megfelelő dózisban, akkor ki lehet kecmeregni a bajból. Vagy a másik, hogy esetleg valami problémakezelési módszert kéne tanulnod, hogy a munkahelyi helyzettel tudjál valamit kezdeni.

No meg aztán a magány sem a legjobb dolog, gyakorlatilag a depresszió melegágya, mivel a társas kapcsolatok ugyanolyan alapvető emberi szükségletek, mint az evés, vagy ivás.

2016. máj. 16. 20:58
 8/18 anonim ***** válasza:
" Gyógyszerrel próbálkoztál már? Állítólag ha sikerül megtalálni a megfelelő gyógyszert megfelelő dózisban, akkor ki lehet kecmeregni a bajból." SOHA DE SOHA NEM KEVEREDSZ KI A BAJBÓL EZEKKEL A SZROKKAL !!!!
2016. máj. 16. 23:22
 9/18 anonim ***** válasza:

Keress másik pszichológust, mert ez egy kókler. Egy valódi terapeuta SOHA nem mondja meg,hogy mit csinálj, hanem apránkét rávezet a SAJÁT megoldásodra.

De az is lehet, hogy valamit félreértettél.

2016. máj. 18. 15:45
 10/18 A kérdező kommentje:

" valódi terapeuta"

Kókler? Hát ha hiszed ha nem, a TV-ből is ismert "Cs" betűs pszichomókusról van szó.

Kókler lenne? Nem én mondtam.

2016. máj. 18. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!