Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miét nem tudok külön szobába...

Miét nem tudok külön szobába egyedül aludni?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok! Minden vágyam egy külön szoba egy saját birodalom ahol az én szabályaim vannak! Ez már meg van de az a nagy bökkenő hogy mikor el jön az este gyomor idegem van minden bajom van nem találom sehol a helyem főleg ha rá gondolok hogy egyedül kell aludjak egy külön szobában.

Milliószor meg próbáltam már de 1-2 napig bírtam ideggel.

Amikor bulibol haza jövök sosincs baj mivel hajnal 4-5 fele érek haza hulla vagyok és könnyen el alszom egyedül is.

Lehet az is közre játszik hogy kis koromban folyamatosan a sötétbe ilyeszketek a szellemekkel és bennem maradt. Valaki tud nekem segíteni hogy le küzdjem ezt a agy akadájt és tudjak nyugodtan aludni a saját szomábmban? Az értelmes tanácsokat előre is köszönöm, és légyszíves ne cikizzetek ki!!!!!

2016. máj. 4. 06:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha magadra zárod az ajtót? Vagy félhomály a szobába?
2016. máj. 4. 07:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos mindenhogy! De talán úgy mint ha hamarabb el tudnék aludni. Meg egy picit nyugudtabb vagyok ha bevan zárva az ajtóm és van egy kis félhomály.
2016. máj. 4. 07:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Nézz filmet...
2016. máj. 4. 08:01
 4/6 anonim ***** válasza:
ha macska, kutya lenne a szobába?
2016. máj. 4. 08:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is évekig nem mertem egyedül aludni. Féltem mindenhogyan, sötétben azért, mert rossz képek jelentek meg a fejemben, félhomályban meg az árnyékokról voltak rossz gondolataim. Szóval nekem a rossz gondolatok okozták, és ezek valószínűleg a kisgyerekkori rémálmaimra vezethetők vissza.

Minden éjszaka oda hívtam a szobámba anyukámat vagy apukámat, hogy maradjanak ott, míg elalszom. Ez nem vált be, mert megéreztem mikor kimentek, és felébredtem. A végén már ott is aludtak mellettem, más megoldást nem találtunk.

Nekem két dolog segített. Megkerestem a félelmem okát, és elkezdtem azzal kapcsolatban terápiára járni. (Az én félelmemet a halállal kapcsolatos rossz gondolatok okozták). Minél többet beszéltem a félelemről, és az ezt okozó rossz gondolatokról, annál jobban lettem.

A másik ami segített, hogy megpróbáltam a gondolataimat irányítani, nem engedtem utat a rossz gondolatoknak. Minden este egy pozitív dologra gondolok, amibe beleélem magam, és nagyon gyorsan elalszom.

Neked a gyomoridegen kívül nincs más tüneted? Meg tudod magadnak fogalmazni, hogy mitől félsz? A félelmedre és annak az okára kéne rájönni. Lehet, hogy segítene, ha a kis kori ijesztgetésekről elkezdenél beszélni, és feldolgozni. Bennem például kis kori temetőlátogatások hagytak nyomot, és okozták a haláltól való félelmemet. Ha te is rájönnél az okára, talán szembe tudnál nézni a félelemmel. Szüleiddel beszélhetnél a kiskorodról, hogy kik ijesztettek meg, és milyen traumák értek. Ők lehet, hogy jobban visszaemlékeznek.

16/L

2016. máj. 4. 14:45
 6/6 A kérdező kommentje:

A haláltól én úgy nem rémülök meg.

Inkább a szellemektől attol félek hogy halálra rémülök.

Sötétben minden neszre fel riadok és bebeszélek magamnak mindenfélét de aztán próbálom magamban az ellenkezőjét egy egyértelműbb magyarázatot találni. Nyakig be takarózom a takarót be gyűröm a lábam alá de aztán úgy meg izzadok hogy utánna meg azért nem tudok aludni! Szóval igen nagy valószínűséggel az én félelmem az a szellem!

2016. máj. 5. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!