Miét nem tudok külön szobába egyedül aludni?
17 éves vagyok! Minden vágyam egy külön szoba egy saját birodalom ahol az én szabályaim vannak! Ez már meg van de az a nagy bökkenő hogy mikor el jön az este gyomor idegem van minden bajom van nem találom sehol a helyem főleg ha rá gondolok hogy egyedül kell aludjak egy külön szobában.
Milliószor meg próbáltam már de 1-2 napig bírtam ideggel.
Amikor bulibol haza jövök sosincs baj mivel hajnal 4-5 fele érek haza hulla vagyok és könnyen el alszom egyedül is.
Lehet az is közre játszik hogy kis koromban folyamatosan a sötétbe ilyeszketek a szellemekkel és bennem maradt. Valaki tud nekem segíteni hogy le küzdjem ezt a agy akadájt és tudjak nyugodtan aludni a saját szomábmban? Az értelmes tanácsokat előre is köszönöm, és légyszíves ne cikizzetek ki!!!!!
Én is évekig nem mertem egyedül aludni. Féltem mindenhogyan, sötétben azért, mert rossz képek jelentek meg a fejemben, félhomályban meg az árnyékokról voltak rossz gondolataim. Szóval nekem a rossz gondolatok okozták, és ezek valószínűleg a kisgyerekkori rémálmaimra vezethetők vissza.
Minden éjszaka oda hívtam a szobámba anyukámat vagy apukámat, hogy maradjanak ott, míg elalszom. Ez nem vált be, mert megéreztem mikor kimentek, és felébredtem. A végén már ott is aludtak mellettem, más megoldást nem találtunk.
Nekem két dolog segített. Megkerestem a félelmem okát, és elkezdtem azzal kapcsolatban terápiára járni. (Az én félelmemet a halállal kapcsolatos rossz gondolatok okozták). Minél többet beszéltem a félelemről, és az ezt okozó rossz gondolatokról, annál jobban lettem.
A másik ami segített, hogy megpróbáltam a gondolataimat irányítani, nem engedtem utat a rossz gondolatoknak. Minden este egy pozitív dologra gondolok, amibe beleélem magam, és nagyon gyorsan elalszom.
Neked a gyomoridegen kívül nincs más tüneted? Meg tudod magadnak fogalmazni, hogy mitől félsz? A félelmedre és annak az okára kéne rájönni. Lehet, hogy segítene, ha a kis kori ijesztgetésekről elkezdenél beszélni, és feldolgozni. Bennem például kis kori temetőlátogatások hagytak nyomot, és okozták a haláltól való félelmemet. Ha te is rájönnél az okára, talán szembe tudnál nézni a félelemmel. Szüleiddel beszélhetnél a kiskorodról, hogy kik ijesztettek meg, és milyen traumák értek. Ők lehet, hogy jobban visszaemlékeznek.
16/L
A haláltól én úgy nem rémülök meg.
Inkább a szellemektől attol félek hogy halálra rémülök.
Sötétben minden neszre fel riadok és bebeszélek magamnak mindenfélét de aztán próbálom magamban az ellenkezőjét egy egyértelműbb magyarázatot találni. Nyakig be takarózom a takarót be gyűröm a lábam alá de aztán úgy meg izzadok hogy utánna meg azért nem tudok aludni! Szóval igen nagy valószínűséggel az én félelmem az a szellem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!