Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez valamilyen mentális betegség?

Ez valamilyen mentális betegség?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok.NEM VAGYOK DEPRESSZIÓS!Szeretném tudni hogy mi bajom van.

Először is folyamatosan levert vagyok.Tudok jókat nevetni,de soha nem érzem magam jól.Barátaim nincsenek.Van pár ember akivel elbeszélgetek néha,de nem a barátaim.Az osztályomban szinte mindig csöndben vagyok,része vagyok az osztálynak,nem vagyok antiszociális,még sem érzem magamat teljes értékünek az osztálytársaim között.Hiába próbálkozom,magamnak nem tudok bizonyítani.Lehet azért van,mert nem vagyok okos/nem tartom magamat okosnak,és nem akarnak leállni egy ilyennel beszélgetni?A lányok érdekelnek (nem vagyok meleg,nem mintha baj lenne ha az vagy),de nem tudok magamra fiúként tekinteni,más sem tekint rám fiúként.Sokat ülök egyedül itthon,játszok vagy zenét hallgatok/csinálok. Van valami bajom,amivel orvoshoz kéne fordulni?

2016. ápr. 21. 20:29
 1/2 anonim válasza:

F43.2 Alkalmazkodási zavarok

Erre gyanakszom. Snassznak hangzik, pedig ez az állapot átmehet olyan súlyosságba, ami külső segítséget igényel. Nekem is ez a BNO áll a leleteimen, a többi lófütty között. A középiskolában én is hozzád hasonló voltam. Visszagondolva, jó lett volna ha időben segítséget kapok, talán nem jutottam volna el idáig, ahol vagyok.

A legjobb lenne ha a szüleid/testvéred segítene rajtad.

Mert az aki nem áll hozzád nagyon közel, tojik a rossz állapotodra. A legtöbb ember el sem ismeri, hogy mentális betegségek léteznek. Nekem is sokszor mondták, hogy csak rossz a kedvem, ez normális, majd elmúlik. Ezért nem kértem időben segítséget, csak amikor már démonokhoz suttogtam a sötétben, hogy öljenek meg, aztán állandóan rángott valamim, akkor fogtam fel, hogy ez már a normális működés fogalmát kimeríti. 8 évet vártam, mire segítséget kértem.

Ha tényleg rossznak érzed a helyzeted, és családtag nem segít, menj el orvoshoz (pszichológushoz, ne pszichiáterhez), de ha tanácsolhatom, ne szedj gyógyszert, ha ezt a lépést van mód kihagyni.

Remélem, jól értelmeztem a helyzetedet, és nem reagáltam túl. Egy kicsit mindig be vagyok nyomva a gyógyszerektől. De a szívem megszakad, ha arra gondolok, hányan nem kapnak segítséget, akinek tényleg kellene.

Isten áldjon! Legyél jól!

25/N

2016. ápr. 21. 23:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ,de nem hiszem hogy akármit tudna rajtam segíteni egy pszichológus.Csak gyógyszert írna ha valamilyen betegségem van,de azt én sem szeretnék szedni.Nem suttogok démonokhoz,egyszerűen nem érzem magamat jól a bőrömben,ott ahol vagyok,ahova megyek.Például megyek az utcán.Ha vannak ott emberek,ha nincsenek,én nem érzem magam jól.És ez így van mindenhol.Azon pörög az agyam hogy mi bajom lehet,nem vagyok-e elég jó valakinek.(tudom hogy ez nyálasan hangzik,de erre tudok csak gondolni)
2016. ápr. 22. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!