Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez anorexia?

Szerintetek ez anorexia?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy pontosan mikor kezdődött a kilók iránti gyűlöletem, kb. az egész életemet végigkíséri/végigkísérte.

Kövérnek tartom magam, és már meg is kaptam párszor. Most már azon is bepöccenek, ha valaki azt mondja, hogy "pont jó vagy", "normális testalkatú". Sovány akarok lenni.

Ma reggelire ettem egy szelet sütit és egy bögre kakaót, suliban 5 db mentolos cukrot, ennyi.Csak vizet ittam. Majd ha este hazajön anya, eszek valamit vacsora gyanánt, meg iszok még 5 deci vizet, és alszok.

Nem akarok kövér lenni. Ennyi az egész. Már étvágyam sincs, nem tudok sokat enni, hányingerem van pl. akár még egy púpos tál ételtől is.

Minden nap futok, hogy azzal is zsírt égessek. De már egy kis sétától is kidőlök, most pl. nemrég volt vége a tanításnak, és kb. 1 km haza az út. Elég gyorsan sétáltam, mert közben bepánikoltam, hogy elfelejtettem valamit (de ez most lényegtelen), és közben találkoztam egy osztálytársammal. Alig tudtam beszélni vele, örültem, hogy egyáltalán levegőt kaptam.

168 cm és 49,9 kg vagyok, a súlyom 49-52 között szokott mozogni. Anorexiás lennék? Jó úton járok arra felé? Nem látom magam betegnek, de mindenki ezzel jön. Nem akarok és nem is tudok, csak keveset enni.

14éves vagyok.

2016. ápr. 14. 14:38
 1/6 anonim ***** válasza:
53%
Nem gáz, majd ha kórházba kerülsz, úgyis fogsz enni... mármint etetnek.
2016. ápr. 14. 14:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem vagy kövér, viszont jó úton haladsz afelé, hogy meggyűlöld az evést. Pedig enni jó, ha tudod, hogy mit, mikor és mennyit egyél.

Persze hogy nincs erőd, ha sütivel, kakaóval és cukorral tömöd magad. Ha rettegsz a kilóktól, egyél változatosan, legyen benne zöldség, gyümölcs, fehérje, zsír és szénhidrát is, nyilván a hizlalóbbakból kisebb arányban. Ha nem eszel, lassan elmegy minden erőd, elkezd hullani a hajad és megtalál mindenféle betegség.

Mozogj, sportolj, egyél naponta többször kicsi adagokat és figyelj arra, mit eszel.

2016. ápr. 14. 14:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Héé, a hajam dús, és jó állapotú! :O Amúgy általában gyümölcsöket eszek reggelire, csak most kaptunk sütit is. A vacsoram barnakenyér plusz zöldségek lesznek.

Hm, tippek, amikkel elhiggyem, hogy nem vagyok kövér? Tiszta ideg vagyok a súlyomtól.

2016. ápr. 14. 15:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Ilyen magassággal és súllyal közelében sem vagy a kövérnek, sőt. Átlagnál soványabb vagy. Egy ideig nekem is voltak ilyen gondjaim magammal, és úgy sikerült leküzdenem, hogy példaképet kerestem magamnak, aki egészseges külsejű. Lehet ez a környezetedből valaki, vagy akár híresség, teljesen mindegy. A lényeg, hogy a fejedben az ideál ne csontsovány legyen, hanem egy egészséges ember. Nem tudom, lehet kicsit butácska módszer, biztos vannak jobbak is, nekem ez működött.
2016. ápr. 15. 15:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Fú én is voltam így. Nem ettem szinte semmit sem, és állandóan sporttal gyötörtem magam. Persze nem volt rá energiám. Aztán rájöttem, hogy ez így nem mehet tovább, nem volt erőm, hiába futottam rendszeresen, vashiányos lettem, minden bajom volt. Belevetettem magam az egészséges életmódba, utánaolvastam, tanulmányoztam, és most azt követem. Rengeteg zöldséget eszek, lisztes, cukros dolgokat nagyon minimálisan, mellette sportolok. Sokkal jobban nézek ki, több az energiám. És nem hízok, hanem formásodok.

Lehet jókat is enni úgy, ha nem eszel óriási adagokat. Először egyél valami könnyűt, abból is keveset. Én anno utáltam a teltségérzetet, sosem eszem magad dugig.

Ha vékony akarsz lenni, akkor csináld ésszel, úgy, hogy közben egészséges maradsz, lehet úgy is. Nem mész tönkre, és nem fogsz meghízni. 2in1.

2016. ápr. 15. 19:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha diétázni szeretnél,felejtsd el a sütit,meg a kakaót,és a mentolos,vagy bármilyen más cukrot is! Egyél húst,halat,zöldséget,rizst,igyál sok vizet,cukros üdítőket (beleértve a gyümölcslevet is) hanyagold...ennyi.egéybéknt a testsúlyod teljesen rendben van,inkább vékonynak mondanám,nincs miért aggódnod. 23/N
2016. ápr. 28. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!