Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen egy pszichológussal...

Milyen egy pszichológussal való beszélgetés?

Figyelt kérdés

Kérlek írjatok le minden részletet!

Azon gondolkozok, hogy elmegyek egy szakemberhez, viszont nem tartom a gondomat nagy problémának, hiszen sok súlyosabb eset ember van nálam. Igazából anyagilag nem engedhetem meg a nagyon jó szakembert.

Érdekelne, hogy valóban segít-e 1 alkalom. Sajnos többre nem futja :/

A problémám ide nem írom le.

23/f

2016. ápr. 11. 20:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia. Egy alkalom szinte semmire sem elég. Tőlem első körben megkérdezte mi a baj és utána elkezdett azzal kapcsolatban kérdezgetni, illetve nem konkrétan azzal, de arra visszavezethető dolgokat. Olyan volt nekem mintha egy ismerősömmel beszélgetnék, tök gyorsan elment az első óra, de azért még csak most a 4.ik után érzem azt, hogy valóban vezet is valahová ez a beszélgetés.. Az első óra még arra se volt elég, hogy rendesen felvázoljuk a problémát. 26/L
2016. ápr. 11. 20:42
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem, egy alkalom egészen biztosan nem segít. Az kb. az anamnézisfelvételre elég. Még a fókuszterápiák is három hónaposak, de az igazán hatékony hosszúterápia több éves: ennyi idő alatt lehet teljesen megszüntetni a személyiségben mélyen gyökerező problémákat.

Nekem volt mindkettőben részem. A három hónapos terápia arra volt jó, hogy átmenetileg rendezett néhány dolgot az életemben, sínre tett, elindultam egy úton... ez jó is volt egészen addig, amíg nem jelentkeztek különböző problémák az életemben. Azokkal már nem tudtam megküzdeni, visszacsúsztam.

A hosszúterápiám közel három éve tart, ez már nagyon sok érdemi változást hozott az életemben, új személyiségstruktúrám alakult ki, ami sokkal jobban működik, mint az előző.

És a pszichológusnál nincs kis probléma... minden kicsinek tűnő probléma csak a jéghegy csúcsa.

2016. ápr. 11. 23:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Én járok egyhez, de elég rossz, nem tudunk jól beszélgetni.De én úgy éreztem, hogy az első alkalom segített eddig, a többi nem.
2016. ápr. 12. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem a pénz teszi a jó szakembert. Lehet, valaki horribilis összeget kér, de nem jó segítő. Lehet, valaki igen olcsó szolgáltatási árral dolgozik és nagyon jó.

Ha nem érzed jól magad a beszélgetésetek alatt, akkor ezt közöld a segítővel, aztán eldöntöd, maradsz nála vagy keresel másikat.

Ő kérdezni fog, Te meg őszintén válaszolsz.

1 alkalom egyáltalán nem elég. Elmész párszor, amitől jobban érezheted magad és ami pozitívan megváltoztathatja az eddigi és elkövetkező életedet.

Aztán később azt gondolhatod, ha ezt tudod, hogy milyen sokat segít egy jó szakember, akkor korábban mentél volna el és "minden" pénzt megér a segítsége.

2016. máj. 10. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!