Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi fog történni ha nem kezelik...

Mi fog történni ha nem kezelik a depressziómat?

Figyelt kérdés
Körübelül 4 hónapja szenvedek depresszióban, de csak mostanában jöttem rá, hogy ez depresszió lehet. Persze eddig is gondoltam rá csak nem voltam biztos. Nemrég utánanéztem, hogy konkrétan mi is az a depresszió. Elvileg ez egy betegség és igen komoly betegség, mindenhol megnéztem a tüneteket és tökéletesen passzolnak rám. Azt viszont sehol nem látom hogy konkrétan ez miért olyan veszélyes? Oké érzem én hogy a lelki állapot is nagyon rossz még fáj a fejed ilyesmi pl.már nekem több egészségügyi gondom is volt a közelmúltban de nem tudom hogy az attól volt e. Szóval ha valaki tudja a választ legyszi írja meg.

2016. ápr. 7. 22:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A depresszió azért veszélyes, mert jelentősen növeli az öngyilkosság kockázatát, munkaképtelenséget okoz, gazdaságilag és szociálisan károsítja a beteget és családját.
2016. ápr. 7. 23:50
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem netes tüneteket kell nézegetni, hanem pszichológushoz fordulni.
2016. ápr. 8. 02:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Hadd idézzek kicsit innen: [link]

"Miért fontos idejében felismerni és kezelni? Mi történhet a kezeletlen depressziós emberrel?

Az első depresszió néhány (kínkeserves) hét után kezelés nélkül is elmúlhat, ami csalóka látszat: a tünetek minden második emberben visszatérnek. A harmadik depresszió esélye már 80-90%, a negyediké még nagyobb. A visszaesések egyre súlyosabbak, egyre makacsabbak, egyre kisebb "kiváltó ok" kell hozzájuk, és egyre kevésbé reagálnak a kezelésre. Az ismétlődő depressziók tönkreteszik a munkaképességet, a társas kapcsolatokat, lerombolják az élet értelmét és összes örömét.

A depressziós emberek egy része alkohollal vagy más szerekkel próbálkozik, mások minden reményt feladva öngyilkosok lesznek (az öngyilkosság legfőbb kockázata a kezeletlen depresszió!). Számos "testi" betegség, szívinfarktustól a hormon- és immunbetegségeken át a rosszindulatú daganatokig, depresszió mellett gyakoribb, nehezebben kezelhető és súlyosabb következményekkel szokott járni."

2016. ápr. 8. 02:49
 4/7 homo ludensz ***** válasza:

Azt hogy te konkrétan depresszióba szenvedsz majd akkor jelentheted ki ha egy pszichiáter szakorvos megvizsgál és a diagnózisban ez szerepel. Hogy miért veszélyes? Szétzilálja a munkahelyi,családi kapcsolataidat (most ezeket nem vezetném le) és a végén ott kucorogsz magadban 0 önbecsülési mutatóval.

Amikor a szakorvos gyógyszert ír fel és szeded ahogy javasolta akkor kicsit felkönyökölsz és szétnézel és látod valami dereng a te számodra is.

2016. ápr. 8. 08:14
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha nem kezelik a depressziót,előbb-utóbb fizikai tünetei lesznek,rosszullétek,gyengeség,étvágytalanság,és munkaképtelenség.Ezért javaslom,keress fel egy pszichiátert,ő el tudja dönteni,az állapotod igényel-e kezelést,mi is a bajod pontosan,kell-e gyógyszer,és a többi.

Soha ne juss el addig az állapotig,amit itt a linkben találsz,nekem "sikerült" sajnos,többször is:

[link]

2016. ápr. 8. 10:20
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Mindenképpen elmegyek orvoshoz és 5.,sajnálom remélem már jobban vagy
2016. ápr. 8. 10:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Menj el nyugodtan orvoshoz ez olyan mint bármelyik betegség.

Pszichiáter megkérdezi a panaszaidat és felállít egy idagnózist. Pl lehet neked csak kevert-szorongásos depressziód van, de akár major depresszív epizódod is. És kapsz rá megfelelő terápiát, pszichoterápiát és ha súlyos a helyzet akkor kérhetsz antidepresszívumot. Én is szedek brintellixet és használ nagyon :)

2016. ápr. 8. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!