Mit tegyek, hogy páromból ne legyen alkoholista?
Rossz hatássasl egy barát vagy kolléga? Miért, Te nem mész el a barát(nőiddel) vásárolni vagy beülni valahová és meginni mondjuk egy kávét?!
Istenem!
Amúgy meg ha 2-3 hetente megiszik egy felest az még szerintem barátok közt sem a világvége!
Na ezért nem fogok megházasodni...az ilyen nők miatt.
Ja,és nem nem vagyok kocsmás típus.
F/23
Lehet lepontozni
én kiiktattam az ilyen haverokat (nekem mindig jobb ötletem támadt,mindig engem választott,egy idő után nem is hivták),segitettem normálisabb munkahelyet keresni,ott egyik se iszik...
ugyhogy alkohol már csak akkor ha én is ottvagyok,és együtt...
nekem nem kell ittasan hazatántorgó férfi...
22/L
Jó ötlet a munkahelyváltás, mert ha a többieknél az ivás a sikk, akkor őt kiközösítik egy idő után, ha nem iszik velük.
A túlérzékenységedet használd inkább vészcsengőként, de soha ne pánikolj. Most még annak tűnik a kérdésed, hiszen 2-3 hetente egyszer meginni valamit az nem sok. (Persze a gyógyszerszedést figyelmen kívül hagyva.) Inkább arra ügyelj, és beszéld is meg vele, hogy az ennél jóval gyakoribb alkalmak már veszélyeztetik a békés kapcsolatotokat. Hiszen, érthető módon félsz attól, hogy úgy jársz, mint a szüleid.
Tehát a legjobb pszichológia, ha olyan ügyesen szót értesz a pároddal, hogy megérti és elfogadja a félelmedet az alkoholizmustól, és csak mértékkel "rúg ki a hámból". A tiltás butaság volna! (Lehet kultúráltan is italt fogyasztani.)
Hidd el, ez nagyon messze van az alkoholizmustól. Az én apukám nyáron naponta megiszik 2-3 üveg sört, télen van úgy hogy 1-2 hét alatt fogy el ez mennyiség.
A feles meg minden reggel legördül és mégsem alkoholista.
De még részegnek e láttam. Igaz ő elég nagy ember, 185 cm és 110 kg.
Azért mert az apád is igy kezdte, az ebből fakadó félelemedet nem kéne rá kivetíteni. Minden alkoholista elkezdi egyszer és valahol.
Amikor ezek a programok besűrüsödnek akkor kell vele leülni beszélni. Addig meg ilyen semmiség miatt nem kelle a fejére nőnöd, mert előbb utóbb úgy kivág emiatt....melyik pasi vagy nő szereti, ha helyette döntenek, vagy azt mondják apám, vagy anyám is így kezdte és lám mi lett belőle....nem az anyja vagy, ő pedig nem az apád. Tényleg akkor kezdj el filózni, ha ez a 2-3 hetes program napi szintre beáll. De nem fog, mint ahogy eddig sem állt be.
Ja és az első válaszoló bár hevesen reagált, de tök igaza van. és ezt mondtam neked, ilyen helyzetekből menekülnek a pasik.
28/N
Te hülye vagy!
2-3 hetente hogy elmegy iszogatni a haverokkal, kollégákkal abban semmi sincs. Tom h rossz példa van előtted az apukád miatt, tény, hogy az alkoholisták is így kezdik, de nézd meg, hány ember van, aki elmegy heti egyszer megteszi ezt, mégse lesz alkoholista! Nem bízol meg ennyire a párodban? Szerintem veled van igazából a probléma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!