Üldözési mániám van mit tehetek ellene?
Minnél hamarabb menjél el egy pszichiáterhez. Lehet, hogy skizofréniád van, ezért csak orvos segíthet rajtad. Lehet, hogy be fog utalni a kórházba és beállít valami gyógyszert. Ha tényleg skizofréniád van, akkor életed végéig gyógyszert kellesz szedned. A legtöbb antipszichotikumnak nagyon sok mellékhatása van, úgymint: étvágynövekedés, székrekedés, menstruációs problémák, férfiaknál impotencia stb. Ki kell követelni magadnak azt a gyógyszert, aminek kevés a mellékhatása, ezek az ún. másod- és harmadgenerációs gyógyszerek. Abilify, Zeldox, Seroquel - ezeket tudom ajánlani.
Én is hasonló cipőben járok, én is gyógyszert szedek és emellett teljes életet tudok élni, tüneteim elmúltak és mivel kiegyensúlyozott a magánéletem ezért a tünetek nem is jönnek elő már két éve. Legyenek mindig céljaid, terveid, legyenek barátaid, legyen párod, aki mindenben segít. A gyógyszert ne hagyd abba, mert akkor a tünetek újra előjöhetnek.
Igen, ez hirtelen megjövő betegség, de nem eltűnös fajta. Viszont jól kezelhető. Ha elmész orvoshoz. Ő majd elmondja neked, hogy kell e gyógyszer, mennyi, és milyen. Bízzál benne. Meg a gyógyulásban is.
És te ne kérd a gyógyszert név szerint. Azt hagyd meg az orvosnak.
Nem kéne rögtön skizofréniával riogatni szegény kérdezőt.
Viszont ajánlanék néhány könyvet:
Szendi Gábor: Depresszióipar
Thomasz Szasz: Az elmebetegség mítosza
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Ránézel két emberre az elmegyógyintézetben, és sokszor nem is tudod eldönteni melyikük az orvos és melyikük a páciens.
Ahogy skizofréniával nem kell riogatni, úgy ilyen könyveket se kell ajánlgatni! szendi éppúgy a piacról él, mint a gyógyszeripar, csak a másik végén, mivel azt már mások elfoglalták. Nem kell mindent elhinni, amit le akarnak nyomni a torkodon. Az orvos azért van, hogy segítsen, ha probléma van, és ha az egyik nem jó, akkor másikat kell keresni. De a kérdező esetében elég a pszichológus.
2.
Mindenki a piacból él... így vagy úgy. De nagyobb igazságtartalma van ennek, mint a gyógyszerpárti könyveknek. Nem kell rögtön gyógyszerekhez fordulni, ahogy Te is mondod, a kérdezőnek egyelőre bőven elég egy pszichológus!;-)
Meg valószínűleg egy kiadós pihenés sem ártana. Ha nagyon túlpörgetem magam (munka-tanulás-sport-nulla alvás), akkor én is szoktam néha hallucinálni, bár én nem konkrét "gyere ide" hangokat, csak úgy összevissza, ami aznap épp foglalkoztat, szinte hallom, ahogy zakatol a fejemben. Ilyenkor egy kiadós pihi elmúlasztja az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!