Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek mi fog velem...

Szlakai kérdése:

Szerintetek mi fog velem történni? Mi lenne a helyes döntés? Mire számíthatok a pszihologusnál?

Figyelt kérdés
Sziasztok!. Először is kérlek titeket ne kritizáljatok,ne ítéljetek el emiatt... 12 éves vagyok Csenge a nevem.. 6. osztályba járok és hát egy fiú miatt aki sokszor játszott velem átvert megalázott , elkezdtem magam vágdosni. Először csak ollóval nagyon halvány sebek lettek a kezemen vagy 3 darab... Barátnőim segitettek amit tudtak sőt még a fiú is elbeszelgetett velem hogy ez nem megoldas stb.. Osszejottunk aztan megint szakitottunk.. De mar komolyabb volt a dolog mivel pengével vágdostam magam.. Az osztályfőnök elbeszelgetett velünk mivel nem csak ém vágdostam magam az osztályba.. Oke... A többiek abba hagyták de én továbbra is folytattam.. Eleg volt egy rossz szó rögtön húztam a csíkot.. Van 3 tesóm ha egyikkel veszekedtem már rögtön csináltam... Teljesen megörültem.. Már 4 hónapja depressziós vagyok.. A hasamon a lában az egesz alkaromon a vállamnál mély és durva sebek vannak amit már pengével csináltam... A barátnőim segiteni akartak de nem hallgattam rájuk.. Rokonok is beszélgettek velem.. De semmi.. Egy nap az osztályfőnők kihiv beszelni... Elbeszelgettünk.. Ajánlott egy pszihologust.. Ahogy meghallottam egyből fel fordult a gyomrom.. És azt mondtam magam hogy inkább nem élnék... Rengeteget gondolkozom az öngyilkosságon.. Feketébe járok.. Minden este sírok és depis zenéket hallgatok mindennapom egyre rosszabb lesz.. Egyepkent anyával is beszeltem ő is adott sok tanácsog meg ugye elbeszelgetett velem ő is hogy ezt ne csináljam... De függő vagyok.. Egyszerűen nem bírnám ki ha egy nap nem vágdosnám magam... Ha elmegyek a pszihologushoz amitől nagyon tartok mi fog ott történni mire számíthatok?.. Mivel még kis korú vagyok anyukámmal kellesz bemennem.... KÉRLEK SEGÍTSETEK!!Szükségem van rátok!

2016. márc. 28. 22:05
1 2
 11/20 homo ludensz ***** válasza:

Remélem azzal tisztába vagy hogy a pszichológus gyógyszert nem írhat fel neked mivel ő nem orvos. Ő azzal próbál segíteni hogy meghallgat esetleg kérdez de nem fog lerohanni és kérdőre vonni hogy miért...ez vagy az.

Az okokat szándékozik megtalálni ha kérdez s te felelsz ahogy a kedved tartja. Nem kell felfordult gyomorral asszociálnod ha meghallod a pszichológus kifejezést mert az is egy ember és ezt tanulta esetleg ért is hozzá.

2016. márc. 29. 20:27
 12/20 anonim válasza:

Jaj ne aggódj, csak beszélgetni fogsz a pszihológussal, ne parázz ezen, nem lesz gond :) És remélhetőleg majd idővel leszoksz a vagdosásról :) Szurkolok neked! Én is tudom milyen rossz dolog ez a vagdosás, az egyetlen ami miatt én nem lettem függő,az hogy nem akarom hogy bárki meglássa a hegeket :(

(Am minek van a kulcsszavak közt az emo?! Annak semmi köze ehhez, teljesen mást jelent, valamit nagyon félreértesz)

2016. márc. 29. 21:27
 13/20 anonim ***** válasza:

11-es

"Remélem azzal tisztába vagy hogy a pszichológus gyógyszert nem írhat fel neked mivel ő nem orvos."

Ez azért nem teljesen így van, mivel sok egyébként más szakterületen is tevékenykedő orvosnak van pszichológusi képesítése is. Például az addiktológus szakorvosok ilyenek. Ők írhatnak fel gyógyszert is, persze ez megelőzően ha szükséges más vizsgálatokat is el kell végeztessen, más szakorvosokkal. Gyanítom a kérdezőt egy addiktológushoz küldték, mert az amit ő leírt egy valószínűsíthető trauma által kiváltott szenvedély betegség. Egy egyszerű pszichológus, nem is valószínű hogy vállalna ilyen feladatot, mert fő cél az lenne, hogy leányzó ne akarjon magának ártani kényszeresen valami okból. Aggoz viszont kell az is, hogy kiderítsék az okot, ami miatt elkezdte, mert ha azt a traumát nem tudja feldolgozni, nem tudják meggyógyítani se gyógyszerrel, se az nélkül.

2016. márc. 30. 17:08
 14/20 Sangrian ***** válasza:
65%

Először is ne félj. Nem lesz semmi baj.

Őszíntén írok most neked.

Ez valóban egy függöség erről le kell szoknod. Más cselekvéseket kell csinálnod.

Elsősorban anyukáddal beszélj, hogy szeretnél megváltozni. Jobb irányba menni.

Hallgas vidámabb zenéket először is Nickelback, Omnia, ezeket ajánlom. Epic music. Írd be youtubon és megtalálod.

Inkább cigaretázz ezt is beszéld meg anyukáddal, mert az felválthatja ezt a függöségedet.

Az a lényeg, hogy anyukád támogasson. Mert ha nem így tesz, akkor sűrűn kell járnod pszichológushoz. Ami végtéren is nem rossz. Mert kibeszélheted magad.

Viszont vigyázz, hogy ne terheld túl anyukád. De ő úgy is biztosan tudja mennyit bír. Ha őszíntén támogat téged és te is őszínte vagy hozzá a probléma megoldódik.

Hidd el Kedves hölgyemény.

2016. ápr. 2. 11:39
 15/20 anonim ***** válasza:
49%

Inkább pszichiáter kéne, saját tapasztalatból mondom a pszichológus nem nagyon tud mit kezdeni veled, azontúl, hogy meghallgat.

12 éves vagy és már fiúzol? Ne haragudj, de elég butaság, hogy ilyeneken jár az agyad. Bőven ráérnél középiskolában foglalkozni ezzel, de akkor se vérremenően.

Szerintem az a legfontosabb, hogy változtass picit és ne törődj ilyen fiatalon a szerelemmel, nem is értheted még.

Nem derült ki az írásodból, hogy milyem komolyabb problémáid vannak, pl bukásra állsz x tárgyból, súlyos szervi bajod van, a szüleid bántanak, nincs mit enni stb... csak érzékeltetném, hogy nagyon sok fiatal inkább csak hisztizik, minthogy összetenné a kezét azért, hogy egyáltalán van tető a fejefölött.

Ne vagdosd magad, még véleltlenül maradandó hegeket hagysz és utána nagyon fogsz sírni, higy tehetted ezt magaddal.

Hidd el elmúlik ez az időszak is, a depi nem tarthat örökké, olyan az élet mint egy hullámvasút.

Szedd össze magad és felejtsd el az öncsonkítást. Az égvilágon semmit nem old meg

2016. ápr. 10. 16:46
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem ne félj tőle. Ha a tanárod ajánlotta, akkor valószínűleg jó pszichológus. Én sem vagyok oda értük, mert sok mindent nem érthetnek meg, de azokat a dolgokat talán senki sem. Viszont, mivel a te függőséged elég veszélyes, akár még az életedet is kockáztathatod vele, ha egyszer túl mélyre vágnál, szerintem jobb, ha elmész hozzá.

Nem fog bántani, csak beszélgetni. Valószínűleg többször is visszahív, tanácsokat fog adni (pl. hogyan kezeld a szakítást, mit tegyél a vagdosás helyett, hogyan oldd a stresszt, stb.). Csak akkor ír fel gyógyszert, ha nagyon muszáj, de, ha megkéred, hogy ne kelljen gyógyszert szedned, akkor lehet, hogy nem ad.

#6: részben igazad van, de a vagdosás egy sokkal súlyosabb dolog, mint egy sima rosszkedv, így szüksége lehet szakember segítségére. Persze, legalább ilyen fontos a szülői támogatás is.

2016. ápr. 10. 22:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Én járok pszichológushoz. Úgy néz ki a dolog, hogy ülünk egy szobában, és beszélgetünk. Nem konkrét tanácsokat ad a problémára, hanem ötletek, amiket hasznosítva meg lehet oldani őket. Nálad sem azt fogja mondani, hogy hát kislányom ne vagdosd magad, hanem megkeresitek a vagdosás okát és megszüntetitek. Nem kis munka lesz, de hidd el megéri. Mindig nehéz változtatni, de képzeld el milyen lesz majd később, vagdosás nélkül, amikor lesz életkedved, céljaid, nem leszel szomorú.

Szerintem nyugodtan megkérheted, hogy hadd beszélgess vele kettesben, anyukád nélkül is, mert úgy neked könnyebbe. Persze a szülő is be lesz vonva mert kiskorú vagy, de nem kell végig ott lennie.

Remélem mióta feltetted a kérdést, már elmentél egyhez.

2016. ápr. 10. 23:15
 18/20 anonim ***** válasza:

Én is jártam már pszichológusnál (öngyilkos gondolatok miatt), és sokat segített.

Az utolsónak igaza van, anyukádnak nem kell végig bennmaradnia. Először behív, csak téged, beszélgettek. Lehet, hogy mást is csináltok (pl. megkér, hogy rajzolj fákat, és mondd el, melyik mit érez, hol él, stb. - ezekből a te rejtett érzéseidet is ki tudja deríteni, azokat, amelyeket magad elől is titkolsz, így nem is tudsz róluk).

Miután végeztetek a beszélgetéssel, behívja anyukádat is. (Lehet, hogy négyszemközt is akar majd vele beszélgetni).

A lényeg, hogy ahányszor mész, először mindig téged hív be, így csak ketten lesztek bent; de anyukádnak is veled kell mennie, mert vele is fog beszélni.

2016. ápr. 11. 01:17
 19/20 anonim ***** válasza:
38%
Mi van tán törölve lett a válaszom? Szép.. attól még egy kis hisztis sz'r vagy szió!
2016. ápr. 19. 18:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Bocs amit irtam csak szar napom volt stb.. ezt muszály votl már le irnom
2016. máj. 8. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!