Küzd valaki közületek annyira erős szorongással vagy egyéb mentális problémával, ami miatt nem tud dolgozni?
#3-as, nem is szeretnél egyetemen tanulni? Ne add fel emiatt, gyógyszert kell szedni.
Kedves sorstársak, magam is az öngyilkosság szélére kerültem egyszer 30 évesen, mert nem találtam a helyem a munkaerőpiacon - tendenciózusan, szinte egész huszas éveim során - és a szorongás szintén komolyan rontotta a munkaképességemet.
Pszichológus nehezen, de rávett gyógyszer szedésre (Citalopram), és bevált, jelentősen csökkent a szorongásom. Nem vagyok gyógszer-párti, nem hittem, hogy komolyan segíthet.
Másrészt fontos felismerésre jutottam életem mélypontján. Rájöttem, hogy van gondviselés azok számára, akik Istenhez megtérnek. A Zsoltárok könyve sok helye szól erről, ajánlom, hogy lapozzatok bele.
Ez a felsimerés segített abban, hogy ezután amilyen célokat bevállaltam, azt végig is csináltam, mert nem torpantottak meg a nehézségek, hogy úgyse lesz eredménye, minek kitartani, úgyis kiszámíthatatlan a jövő, stb.
Nehézségekkor segítségül hívom Istent, imádkozom hozzá, hogy átvészeljem a nehéz pillanatokat, megpróbáltatásokat.
Rendbejött az életem, elvégeztem egy új képzést és lett munkám vele.
Kedves utolsónak hozzászóló,természetesen ez is egy út s neked bevált. Azonban én sem és te sem adhatjuk kölcsön a Teremtőbe vetett hitünket és más helyett sem hihetünk.
Inkább a bizalomra helyezném a hangsúly a orvos iránt és a gyógyszer iránt amely némi könnyebbséget hoz és el lehet töprengeni a hogyan tovább kérdésen.
homo ludensz, épp most olvasok egy jó könyvet, A Tiszteletes címmel, Szency Sándorral, a Baptista Szeretetszolgálat vezetőjével készült beszélgetéskötet. Megmutatja, mi mindenre képes az ember, ha az Isteni gondviselésbe veti bizalmát. Az egyik fejezet címe is kifejezi a lényeget: „Minden válsághelyzetből egyetlenegy kiút van, a lelki értelemben vett váltság”.
Hamis az a pszichológiai „tudományos” alapállás, hogy a lelki gyógyításból ki kell venni Istent.
Az igaz, hogy valakibe nem lehet hitet injekciózni. Viszont meg lehet mutatni neki, hogy nem alaptalan a hit, érvekkel illetve élettapasztalatokkal.
Ezt én mind megtapasztaltam magamon amit te olvasol a könyvben. Például volt hogy 3x műtötték a jobb kézfejem mivel átharapta a kutyánk és elfertőződött.
Kérdezték hogy kérek e "hangulatjavítót" műtét előtt. Mondtam hogy nem mert nincs miért izgulnom ha mellettem áll a műtőasztalnál láthatatlanul az Isten.
Sok sok ilyen epizódot megéltem és tudom hogy ma sincs miért izgulnom mert ha magához int akkor mennem illik és nem lázadozom. Valahol itt kezdődik az Istenbe való hit úgy vélem. Sok embernek avval telik el az élete hogy Őt keresi és nincs lelki békéje pedig ha körbenéz mindenhol a keze munkáját látja még az embertársában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!