Hogyan szokjak le a körömrágásról? Nagyon súlyos
turkálj a füledben minden ujjaddal óránként...
A fülzsír jó keserű, így majd észre veszed magad, ha észrevétlen a szádba vennéd a kezed...
Elég hatásos megoldás és mindig kéznél van, szinte bármikor meg lehet oldani viszonylag feltűnésmentesen...
Kaphatók nagyon keserű, átlátszó lakkok.
De más kérdés, hogy miért rágod. Én stresszlevezetésnek használtam, nem is tudom, ha mondjuk kesztyűt húztak volna a kezemre, szerintem a hajamat téptem volna.
Nagyon sok baci van a körmödön egyébként. Én elolvastam párszor egy angol cikket, volt benne pár ritka gusztustalan kép, olyanokról, akik elkaptak valami fertőzést körömrágás által. Na hát ez elég elrettentő volt.
De úgy szoktam le nagyjából teljesen, hogy jelentősen csökkentettem a stresszt, most nyugi van.
De hogy 100%-ig hogy lehet leszokni, azt nem tudom. Nekem már szinte fel se tűnt, ha rágtam.
Remélem te sikerrel jársz. Nekem a lakk nem nagyon vált be, keserű volt, mint a halál, de úgy is lerágtam. :/
L
első sorban az okot kéne megszüntetni.
maga a rágás megoldható,rossz-izű körömlakokkal.
Én kiskoromban annyira sokat bántottam a bőröm, hogy majdnem elvesztettem az egyik lábujjam.
Sajnos a bőröm sokszor piszkálom még, de a körmömről úgy 5 év alatt leszoktam teljesen.
De nem segített sem a lakk, sem a paprika, sem a kesztyű.
Az én megoldásom számomra kellemetlen volt, mert hamar rájöttek az emberek, hogy miért csinálom, és úgy még inkább szégyelltem.
Nem mentem el pszichológushoz, de tudtam az okát meg nem is.
Én tetten egy jó vastag befőttes gumit a kezemre, és bármikor ha arra még csak gondoltam is iszonyatosan megcsíptem vele a kezem.
Azóta nincs vele nagyobb bajom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!