Ez lehet kényszergondolat?
Figyelt kérdés
7 éves koromban kezdődött, mindig számoltam, általában 6-ig, és dúdolgattam is hozzá ahogy számoltam, aztán ez enyhült, évekig csak néha előjött, de most vagy egy éve megint előjött, és szinte egész nap számolok általában 6-ig dolgokat, és közben zenére gondolok, és annak az ütemére számolok, és nem bírom kiverni a fejemből a zenét. 16F2016. febr. 20. 11:45
1/3 anonim válasza:
Igen, lehet.
A háziorvosod segít, hová és kihez fordulhatsz.
Ha egy mód van rá, ne gyógyszerekkel kezeltesd magad, mert attól lehet nyugodtabb leszel, de a kényszeresség nem szokott elmúlni. Ezen kívül mellékhatásai is vannak.
Pszichoterápiás kezelésre van szükséged!
2/3 anonim válasza:
Nekem is van hasonló szokásom, néha már nagyon idegesítem saját magamat. Én 21 éves vagyok, de még mindig a mániám, egyszerűen muszáj. Úgy gondolod ez probléma? :)
3/3 anonim válasza:
Ezt írtad:
"néha már nagyon idegesítem saját magamat."
"....de még mindig a mániám, egyszerűen muszáj."
Ha szerinted ez nem megoldásra váró helyzet (probléma), ott gond van, mert az írásodból egyértelműen kiderül, ez nem egy "sima" gondolat, hanem olyan, ami kóros helyzetre utal.
Igen, neked is szükséged volna, hogy beszélj erről egy szakemberrel, a saját érdekedben, a jövőd érdekében, a családod érdekében stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!