A Mirzaten antidepresszáns minden esetben hízást okozhat idézhet elő, mellékhatásként?
Most írta ki nekem az orvos, főképp alvászavarra.
Rákérdeztem, de semmilyen negatív mellékhatást nem mondott. De a neten rákeresve bizony a hizást látom sokan megemlítették.
No nekem ez nagyon nem hiányozna. (173cm/67 kg)
23/L
Persze hogy azt mondja hogy nincs,különben becsődölne a gyógyszeripar!
Ezek a tipusú gyógyszerek köztudottan mellékhatásként hizást okoznak elég nagy %-ban. Nem csak ez. Nézhetjük a Fevarint,Cymbaltát, Mianserin Mercket ill bármely depresszióra való szorongásgátlót.
Na, ez nagyon nem jó hír... :(
És ha nem eszem többet (akár a majdan megnövekvő étvágy ellenére sem), jobban odafigyelek az adagokra, sőt, a mozgást magasabb fokra kapcsolom.
Ettől függetlenül is?
Hát, nem maga a gyógyszer okozhat hízást, hanem a javuló kedélyállapot miatt az ember többet eszik, nagyobb az étvágya, és a szervezet is jobban feldolgozza, mint stresszes időszakban.
Nincs genetikai kövérség, de vannak, akik hízékonyabbak, nekik gyógyszer nélkül is oda kell figyelni, a másik csapat pedig gyógyszerrel sem fog hízni.
Rendszeres, egészséges étkezés, sok mozgás, és nem lesz baj, sőt, akkor még a gyógyszert is elhagyhatod. Hosszú távon egyébként sem szabad szedni, és alapvetően nem is megoldás az alvászavarra az antidepresszáns. Én a helyedben el sem kezdeném szedni.
Este kiüt ,másnap leviszi a vérnyomásod ,kóvályogsz,és persze hízol.Sok antidepi hízlal de ez különösen,inkább az anyagcserét lassítja,meg a felszívódást javítja nem az étvágyat növeli.Sport persze segíthet.
Mondjuk legalább szexuális diszfunkciót nem okoz mint a legtöbb .Alvászavarra amúgy nem tudom miért ilyet írnak fel.
Egyik antidepi sem okoz hízást. A kaja okoz.
Ha nem bízol benne, hogy tudod, mennyi az annyi, minden 2.nap ráállsz este a mérlegre és figyelsz. Ha több, mint +0,5 kiló a különbség, akkor kevesebbet kell enned. Ennyi a titok.
Köszönöm a válaszokat!
Nem tudom, mihez kezdjek...
Elég elriasztó amiket írtok, a gyógyszerrel járulékos súlygyarapodásról.
Biztos hogy drasztikus az étvágynövelő hatása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!