Kim Bo Mao kérdése:
Hogy zajlik a skizofrén vizsgálat?
Figyelt kérdés
Mi történik pontosan egy ilyen vizsgálaton és mennyi ideig tart? Bent kell lenni a kórházban napokig? Vagy csak bemegy az ember és kikérdezik?2016. febr. 18. 00:37
1/2 anonim válasza:
Bemész az orvoshoz. Köszönsz. Leültetnek. Kérdezgetnek. Pl, hogy miért jöttél, mi a panaszod? Ilyenek. Az időtartam az kb 15 perc. Azt honnan tudod, hogy már skizofrén vagy?
2/2 A kérdező kommentje:
Én nem hiszem, hogy az vagyok, párom mondta, hogy szerinte skizo vagyok... de engem az érdekelne, hogy maga az amíg diagnosztizálnak az mennyi idő? Sok mindent olvastam neten, valahol azt írták, hogy kórházas megfigyelés, valahol, hogy "a közelállók elmondása alapján megállapítják", és van ey---> (amit nem igen értek), hogy 6 hónapos folyamatos tünetfennállás (vagy 1 hónapos ha gyógyszeres kezelve van) esetén diagnosztizálják. Párom szerint ki kéne vizsgáltatnom magamat, de ha ez nem olyan, hogy elmegyek az orvoshoz és pár órán belül kiderítik akkor nekem arra nincs cérnám se időm, főleg, hogy szerintem már csak azért sem vagyok skizo, mert azt írják, hogy a skizoknál nincs betegségtudat, vagyis nem ismerik el/fel, de én meg elgondolkodtam rajta. Ha skizo is lennék akkor sem biztos, hogy diagnosztizálhatnák, mert azt írták, hogy biztosra csak xyz tünetek meglétével tudják-ami a "2. fázis"-ban lépne be, és a tünetek alapján ha skizo lennék, csak az 1.-ben lennék.
2016. febr. 18. 22:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!