Mi lehet az oka hogy kisgyermek korom óta nehezen kommunikálok az emberekkel, nem tudom kifejezni magam?
A családi összejöveteleken is mindig kussoltam nem szóltam semmit, ha kérdeztek akkor se, nagyon szégyenlős voltam. Az akkori baráti társaságomban is én voltam a különc.
Iskolában is félénk és szótlan voltam sokan piszkáltak.
Általában az a baj hogy félek véleményt mondani, nagyon érzékeny vagyok mások reakcióira, ha kinevetnek elszégyenlem magam, bestresszelek és ez érződik a hangomon, mozdulataimon.
Görcsösen figyekek arra, hogy még véletlen se mondjak, csináljak hülyeséget, de mégis beégetem magam.
Ha társaságban kell mégszólalnom befeszülnek az izmaim, belső nyomást érzek, gyakran remegek, lehajtom a fejemet, persze érthetetlen hangon beszélek.
Írj! Nekem ez rengeteget segített. Máig képtelen vagyok szóban bármi komoly dologról is beszélni, viszont ilyenkor kiírom magamat. Nem segít a gyógyulásban, de oldja a stresszt, egy próbát megér :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!