Venlafaxine gyógyszer, mit tegyek?
Az orvosom 75 majd 150 mg venlafaxine hatóanyagú kapszulát akart felírni, ami RETARD gyógyszer, ami ha jól tudom azt jelenti, hogy hosszasan tart, vagy hosszan szívódik fel.
Én tablettát kértem.
A kapszulát naponta egyszer kellett volna bevenni reggel, a tablettára azt mondta, hogy az nem RETARD, tehát reggel és délben is kell.
Találtam olyan tablettát, amin azt írja, hogy hosszasan felszívódó.
Mivel tabletta, napi 2x szedtem.
De nagyon elbizonytalanodtam.
Tabletta, de hosszasan felszívodó. Akkor most napi egyszer vagy kétszer vegyem be szerintetek?
Tisztázzuk: van a kapszula, gyártótól függően kétszínű (mivel tucatnyi gyógyszergyár készíti ezzel a hatóanyaggal), tehát ez vékony falú, és por/nagyon apró golyócskák vannak benne. Ez a RETART, mert 12+ óráig szívódik fel. A másik a tabletta, ami nagyjából 6 órás.
DE: ezt a hatóanyagot olyan betegségre alkalmazzák (depr, pánik, stb), ahol úgyis az számít, hogy a vérben a szintet fokozatosan emelve fejtse ki hatását, szinte teljesen mindegy, melyiket választod/ill a z orvos melyiket választja. Úgyis több hét, mire megemelkedik a szint annyira, hogy elkezdesz jobban lenni.
Ha véletlenül kihagysz egy napot, akkor sem lesz bajod, pont emiatt. De mindezt a dokiddal beszéld meg, mielőtt kísérletezni kezdenél.
Nem tudom honnan vette barki is azt hogy olcsobb a Faxiprol mint az Olwexya, utananeztem igen, olcsobb 100Ft-al. Mind a ketto emelt indikacioju.
Nincsen nalunk azonnal feloldodasu tabletta, csak kapszula. Se faxiprolbol se olwexya. Csak kapszula van. Retard kapszula. Persze megfoghatod es kiontheted a hatoanyagot egy kis lekvarral leiszod es maris azonnal feloldodik, de szerintem te is erzed ez abszurd.
Ha igy irta fel a doki, hogy 150mg reggel 150mg delben, akkor vedd be ugy. En szedtem Olwexyat, es 150mg az semmi adag. En 300mg-ot szedtem mert ez egy mas fajta gyogyszer. De nagyjabol te is akkor 300mg-ot veszel be. Ez az egyik legjobb gyogyszer - pszichiaterem szerint. Ez ebben az adagban az egyetlen SNDRI amit lehet kapni a farmakopiacon. Lehet 375mg-is menni egyebkent.
De ahogy latom o is 300mg-on indit teged, nem is hiaba. Engem is azon inditottak.
"tablettára azt mondta, hogy az nem RETARD, tehát reggel és délben is kell." - igy is szedd. Es igaza van, nem neked. Utoljara irom, nincs azonnal felszivodasu tabletta, csak kapszula van es csakis a kapszulabol retard fele. Orvosi utasitasra vedd be amit kivaltottal vagy meg nem es valtsd ki es vedd be. Nincs azonnal felszivodasu tabletta, nem arulnak magyarorszagon. Hosszan tarto elnyulo kapszula van, szep lassan szivja fel a vekonybeled es a majad, metabolizalodik, es szetoszlik a tiszta verben eljutva az agyadba.
Nem tudom teljesen osszezavartan irsz, de az orvost ha jol idezted, akkor teljesen igaza van. Es tapasztalatbol az Olwexya jobb mint a Faxiprol, mas vivoanyagok, segedanyagok merteke, minosege teljesen elter. Az olwexya szloven eredetu egyebkent, exportal EU-n belul kb. mindenhova. M.o (Faxiprol) sehova max Lengyelorszag es ott sem azt veszik.. A 150mg olwexyabol termekhiany van, a faxiprolbol is, ha nem kezelik elfogy mindketto es 75mg marad csak, mindkettobol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!