Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A Horror filmek negatív...

A Horror filmek negatív hatással vannak a lelkünkre nézve?

Figyelt kérdés
21/F Régebben még vagy 6 éve gyakran néztem horrort. Azóta nem, egészen decemberig. Akkor kezdtem el a Trónok harcát nézni, gondoltam egy próbát megér úgy sem fog tetszeni. Úgy álltam hozzá hogy egy kegyetlen fos hulladék az egész beteg lelkűeknek. Hát nem, szinte beszippantott és volt hogy egyszerre egymás után megnéztem vagy 15 részt (nem elírás, egy rész kb. 50 perces), és nagyon tetszett, kivéve a kegyetlenség. Elég sok jó filmet láttam már, a horrort eddig hanyagoltam. Érdekes hogy mostanában elkezdtem magamba fordulni, facebookra sem léptem fel már egy hete, úgy a külvilág nem igazán érdekel. És most úgy vagyok hogy jó lenne nézni valami horrort. Nem igazán szoktam tőle megijedni, csak úgy mégis érdekes meg izgalmas. Régen volt osztálytársam mondta hogy akik érzelmi hiányban szenvednek azok nagyon szeretik a horrort. Van valami negatív hatása? Nem elég hogy kezdek magamba fordulni, még horrort is akarok nézni/történeteket olvasni. Most kezdődik csak az életem, nem akarom magamat ilyesmikkel lemérgezni. Már ha tényleg káros hatása van, vagy csak megerősít?
2016. jan. 31. 22:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem tudok tudományos statisztikát hozzáfűzni, csak a saját tapasztalatom.

Én személy szerint utálok mindenféle horror filmet. Elmondhatom magamról, hogy én vagyok a föld egyik legbékésebb és kiegyensúlyozottabb embere. :)

(Trónok harcát azt szeretem én is)

2016. jan. 31. 23:02
 2/6 anonim ***** válasza:

ööö hát én már mióta gyerek vagyok horrorokat nézek.:D eleinte nagyon féltem, de néhány év után megedződtem:D igazából mást nem is nézek, mert nem kötnek le:)

szerintem ez egy kicsit szubjektív. pl nekem jó hatással van a lelkemre, mert mondhatni a horrorfilmek az életem:D de aki mondjuk úgy nézi hogy igazából nem szeretné, vagy annyira nem bírja, akkor arra nézve negatív hatással is lehet, viszont az, hogy valakire KIFEJEZETTEN, ténylegesen nagyon negatív hatással legyen, csak az, hogy horrorokat néz, azt kétlem. max az, hogyha történt valami, ami miatt váltott horror műfajra, akkor maga a kiváltó ok csak a negatív, de magára a horror-ra sosem mondanám:3

attól függ, hogy ki mit szeret, csak ez egy olyan sztereotípia, hogy a horror ijesztő--> tehát ijesztő emberek nézik. de ez igazán nem így van, csak könnyebb ezt gondolni:)

2016. jan. 31. 23:08
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem szeretem a trónok harcát, sem a horrort. Úgy vagyok velük mint a magyarok többsége berki krisztiánnal, orbán viktorral, barátok közttel, nem szeretik őket, de azért nézik/beszélnek róluk.
2016. jan. 31. 23:14
 4/6 anonim ***** válasza:

a barátodnak igaza van, de hozzátenném, 15 rész mindenből káros.

A horror egyfajta csuklóvagdosásnak tekinthető, a sorozatmaraton meg lustaságnak

A függőséggel meg az a baj, eltompul, beszűkül az agyad.

Pl.: egy normális embert boldoggá tesz az edzés, vagy megnézni a naplementét. Ha ezek neked unalmasak, akkor már csak a horrortól elégülsz ki.

2016. jan. 31. 23:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Embere válogatja, hogy milyen hatással van rá. S ugye, milyen horror? Nem egyformák.

A trónok harca amúgy aranyos, jó, néha kegyetlen, de az élet eleve az s engem inkább elgondolkodtat, mivel én az a fajta vagyok (bár nem mindig, van, ami nem érint meg). A drámák is tele vannak negatív dolgokkal, aljas gyilkosságokkal és mindenfélével, de ez kell is, átkozottul nehéz felrázó, elgondolkodtató, hasznos műveket alkotni rózsaszín mesehabból. Durva helyzetekben tud csak lemeztelenedni az emberi lélek... Na, ezt nem a sima horrorra mondom, mert bár nagy tapasztalatom nincs velük (pont mert semmi kedvem válogatni a búzát a sok ocsúból), de elképesztően öncélúak tudnak lenni, értelem a fasorban se. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Még ha elég művészien meglepő és ijesztő, az valami, de sokszor dögunalom vagy irritáló az egész.

A Trónok harcában az a jó, hogy rengeteg szál és szereplő van, összetett... Mondjuk a legutóbbi évad annyira nem jött be, főleg, hogy pár kedvencemet kinyírták :D Nem tartom remekműnek, de azért megéri az időt, amíg nézem :)

A horror szerintem éppúgy nem árt egy normális embernek, mint doomozni Brutal Doom moddal (nem tudom megunni a fröcsögő vért és a szörnyek széttépését és röpködő darabjait)... De aki nálam pacifistább, az csal. Empatikusabb ember még nyilván van, de azért én se vagyok benne rossz. Ennek köze nincs hozzá.

2016. jan. 31. 23:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem biztos, mert van, akinek kifejezetten jót tesz, ha ilyen filmeket néz. Embere válogatja, hogy kinek melyik film segít lazítani.
2016. febr. 1. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!