Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki többször is hangozta...

Ha valaki többször is hangoztatja a környezetének, hogy megöli magát, az előbb-utóbb tényleg megteszi?

Figyelt kérdés
Vagy erre is igaz az, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap?
2016. jan. 28. 13:00
 1/8 anonim ***** válasza:
Ebben nem lehet általánosítani, mindét eshetőségre van példa.
2016. jan. 28. 13:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem törvényszerű. Vannak nagyon sokan, akik figyelem felhívásból, segélykérésként mondanak ilyet és nem teszik meg, nem gondolják komolyan, de jelzi, hogy problémáik vannak. Vannak nagyon sokan olyanok, akik soha nem mondják, aztán egyszer csak megteszik.

Ennek eldöntéséhez a személyt kellene jobban ismerni.

2016. jan. 28. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, elképzelhető. Mindenképp komolyan kell venni, mert az h mondogat ilyet, már valaminek a tünete. Aztán valóban, lehet h csak ventillál de jobb nem kivárni h most akkor csk mondogatta vagy képes is rá.
2016. jan. 28. 15:36
 4/8 anonim ***** válasza:
Mindenképp figyelni kell rá, mert nagyon könnyen megteheti. Figyelmeztetés, segítségkérés ez a részéről. Szóval segíteni kell rajta akár úgy, hogy megkérdezed, mi a baja, akár úgy, hogy szakember segítségét kéred.
2016. jan. 28. 15:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Csak azért kérdeztem, mert már én is régóta hangoztatom, de még nem tettem meg. Reméljük, hamarosan összeszedem magam és sikerülni fog. Elég volt ebből a világból! Tiszta haszon lenne ennek a világnak, ha én nem lennék...
2016. jan. 28. 19:18
 6/8 anonim ***** válasza:
Én is úgy vagyok vele. Egyébként ha hangoztatja az segélykiáltás az esélye megvan,hogy mégis megy és örökre. Az is lehet,hogy csak felhívja magára a figyelmet azzal,hogy majdnem megteszi.
2016. jan. 28. 19:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Én egyszer nem hangoztattam előtte, de mindig "megmentettek" :/
2016. jan. 28. 20:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Megtehetik,pedig én csak a terapeutámnak mondtam el mire készülők.Hát majdnem kórház lett a vége.
2016. jan. 29. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!