Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit csináljak? Autizmus...

Mit csináljak? Autizmus spektrum zavarom van. Nem tudok aludni. Egész életemben alvásproblémákkal küzdöttem és csak akkor tudok elaludni ha már olyan fáradt vagyok hogy összeesem.

Figyelt kérdés
sajnos mindig forog az agyam. folyamatosan gondolkodom valamin ami éppen aktuális és amit meg kell csinálnom. példa: Ha kifestek egy szobát, és több napos dolog, akkor azon gondolkodom hogy mit és hogyan fogok másnap és hogyan kéne stb.... Ezernyi kép megy az agyamban és nem tudok elaludni. Ráadásul ha el is sikerül akkor forgolódom és nagyon sokat forgolódom. Bevettem már nyugtatót és az hatott is, de attól meg másnap reggel is be vagyok bágyadva, mert nekem csak 1 miligramnyi xanax hat, mivel nagyon ellenálló vagyok...
2016. jan. 27. 17:38
1 2
 11/18 anonim válasza:

Én is a sportot akartam ajánlani második körben, de ha ennyit sportolsz akkor a több sport sem oldja meg a problémádat...

Sajnos én csak azt tudom ajánlani, hogy keress speciális orvost, a körzeti orvosod talán tud ajánlani valakit!

Sikeres és gyors gyógyulást kívánok neked!!

2016. jan. 27. 18:26
 12/18 anonim ***** válasza:
Ilyen gondokkal nem háziorvoshoz meg autista alapítványhoz kéne szaladgálni, hanem pszichiáterhez, nem?
2016. jan. 27. 19:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Az Alapítványnál van terápia, megpróbálhatod, bár az írásod alapján a nálad "problémásabbakra" van belőve, de hátha segít. Vagy hátha lehet úgy járni, hogy csak ezzel a részével foglalkoztok az állapotodnak, ami az alvást befolyásolja.

Fizetős volt, talán 8 ezer/alkalom, de ez budapesti viszonylatban nem drága. Pszichiáterük is van, ha megbeszéltek valami gyógyszerest, ír egy papírt és ha olyan, akkor azt leadod a háziorvosnál, akkor ő onnantól felírhatja neked. Ha nem, akkor azzal sajnos vissza kell járni, de gondolom, ez nem lenne baj, főleg, ha beválik a terápia.

2016. jan. 27. 22:56
 14/18 anonim válasza:
Én is ASD-s vagyok. Nekem is volt régebben ilyen problémám. Meditációs zenét hallgattam, attól mindig 5 percen belül elaludtam. Talán neked is segít.
2016. febr. 25. 21:15
 15/18 anonim ***** válasza:
Melatonin tartalmu gyogyszert kerj a haziorvostol, a melatonin az alvasi ciklust iranyito hormon. Az en auti kisfiamnak is ajanlottak.
2016. márc. 6. 22:50
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

NE VICCELJETEK!!!!!!!!!!!!!!

36 évig kerestem a nagyon durva alvászavar és szorongás okát. 36 évesen diagnosztizálták az autizmusomat saját kérésre, ugyanis senki nem vette észre. Már csak heti 1x tudtam aludni, régen futottam mindig, de a szülés után nem tudtam, mert meghíztam. Elhagytam a tejet, és 24 órán belül megszűnt az alvászavarom. A tej olyan, h mindenben benne van, a gyógyszerek bevonatában is. Erre nem gyógyszer kell, hanem diéta! Dr Natasha Campbell: GAP szindróma. Nem múlik el a tejtől az autizmus, ez hülyeség, viszont a szorongás és az alvászavar megszűnik, ami jelentős életminőség javulást eredményez!

2016. márc. 18. 09:26
 17/18 anonim ***** válasza:
Nalunk a tej es tejet tartalmazo etelek, italok elhagyasa nem segitett. :(
2016. márc. 21. 22:42
 18/18 anonim ***** válasza:
A 16-os vagyok. Most olvastam vissza, amit 5 éve írtam, jó nagy hülyeség. Nagyon fellelkesültem anno ettől a diétától, de nem segített semmit, hosszabb távon kiderült. Azóta is gyógyszerrel alszom. A melatonin hülyeség, nem erre való. Az autistának van elég melatoninja, csak az eloszlása nem megfelelő. Nálam a melatonin túladagolást okozott, kezdődő infarktusom lett tőle, a szívemről a pörgést az altatómmal tudtam levenni, h ne kapjak infarktust. Mivel nekem mániás depresszióm is van, én szedhetek quentiapine-t. Ez antipszichotikumként van engedélyeztetve, de én altatóként szedem, mert nekem hatása nincs, a mellékhatása azonban az, hogy beszéd- és mozgásképtelenné tesz, és így elaltat.
2022. jan. 11. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!