Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tartós alvászavar miatt...

Tartós alvászavar miatt romolhat a kommunikációképesség?

Figyelt kérdés
Az elmúlt egy évben eléggé felborult a bioritmusom, legtöbbször csak hajnali 3-4 óra körül tudok elaludni, van hogy délután 1-2kor kelek, ha délelőtt nincs teendőm. Az utóbbi időben azt vettem észre, hogy néha nem tudom értelmezni, amit mások mondanak nekem (vagy nem hallom egyszerüen), sokszor vissza kell kérdezzek. Szerintetek lehet összefüggés a két dolog között?

2016. jan. 24. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Hogyne lehetne! Testileg-agyilag eléggé le lehet épülni, ha nem alszol normálisan.
2016. jan. 24. 19:14
 2/6 A kérdező kommentje:
Esetleg valami ötlet, hogy mit lehetne tenni azért, hogy visszaálljak az este 10- reggel 6os alvásra? Valószínűleg a stressz miatt esik nehezemre elaludni, folyton jár az agyam lefekvéskor
2016. jan. 24. 19:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Van valami konkrét oka, ami miatt felborult az eddigi "rend"?
2016. jan. 24. 19:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Egyetemista vagyok, mindig is nagy hangsúlyt fektettem a tanulásra, az ebből adódó stressz lehet az oka, valamint a nőhiány is belejátszik
2016. jan. 24. 19:38
 5/6 holnaptegnapja ***** válasza:

A problémád nem csak úgy hipp-hopp egyszerű kérdéses dolog.

Alvászavar irdatlan sok dolog miatt keletkezhet.

(Emocionális, intellektuális és fizikális) Vagy ennek kombinációja.

Emocionális = pszichés, intellektuális = értelmi,

Sok mindentől lehet alvászavar.

Akár a korosodás miatt is, vagy túlzott érzelmi megrázkódtatás miatt is, stressz, alkohol, belső szervi betegség.

Mit üzen a szervezeted? A biológiai szervezet mindig előre üzen, hogy valami nem jól működik nála.

Csak oda kell rá figyelni és nem szabad félvállról venni.

Az üzenetek sok módon megnyilvánulnak az emberi testen.

Bőrkiütés, köröm, szem írisz.

A bőr árul el a legtöbbet az emberről.

Szabályosan úgy közöl információkat, amik szavak nélkül is elárulják a bajt.

Már akkor, amikor még nincs is baj. De lesz.

Nem vagyok kozmetikus, csak sokat olvasok ilyesmit is.

A hókuszpókusz svindli TV show műsorok okos üzleti - orvosi - tanácsainak nem dőlök be. Mert ez csak a pénzt húzza ki a zsebükből az embereknek.

A beteg fizetett, de mégis betegebb lett (maradt). Kb. ez az eredmény.

Mint mindennek, ennek is a gyökerét kell megvizsgálni, mielőtt a leveleit vizsgálnánk.

Sokszor nagyon egyszerű a gyógymód.

Nem kell ezreket fizetni a gyógyszergyártóknak.

Pl.: Egyszerűen valami életmagatartást kell csak megváltoztatni. (Ott a koponyán belül az elmében, tudatosan.)

De ahogy a bajnak idő kellett, hogy bekövetkezzen, idő kell annak is, hogy visszafordítható lehessen. (ha még visszafordítható a baj).

Ezért (ha tudod az okát mért lehet alvás zavarod - mert annak oka van és az az ok az életviteleddel is összefügg - vagy Te magad szüneted meg, vagy keresd fel az orvosod és mondj el neki mindent őszintén).

1 orvosnak nem kell feltétlen hinni.

Kettőnek már talán.

Ha a harmadik is ugyan azt mondja úgy, - hogy nincsenek egymással semmilyen beszélő viszonyban és - nekik egyenként mondtad el az őszinte panaszod, ...

Akkor meg lesz betegség igazi oka és a gyógymód.

A gyógymód csak akkor használ, ha ehhez a TE akaratod is társul.

A tested kommunikálni akar Veled - folyamatosan ezt teszi. Ha nem teszed. Nem figyelsz rá. Akkor nem tudsz mire nemet, vagy igent mondani, mikor gyógyulni szeretnél.

Ez nem csak alvászavarra vonatkozik, hanem mindenre, ami betegséggel jár együtt.

Mert elsősorban rajtad múlik, hogy meggyógyulsz.

Ezt javaslom mint laikus.

2016. jan. 24. 19:53
 6/6 holnaptegnapja ***** válasza:
Ami kimaradt: a kérdésedre - tisztelt kérdező -(szerintem) tuti, hogy igen.
2016. jan. 24. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!