Jó a diagnózis?
Másfél hónapja nagyon szomorú vagyok, lehangolt, és csak néha van jobb kedvem. Fáradt vagyok, kedvetlen és szorongok. Az étvágyam csak egy kicsit változott, néha jobban megkívánom az ételt néhe nem igazán. Öngyilkossági gondolataim is voltak elég gyakran (naponta).
Ronda és dagadt vagyok. Könnyen elsírom magam ha valaki csak egy rossz szót mond. Vagdosom magam.
Régebben rengeteget csúfoltak. Apukám is sokat szekált, nem igazán szerettem őt. 2 hónapja meghalt de nem érdekelt annyira.
Suli pszichológus javaslatára elmentem kórházba, ahol 2 hétig bent tartottak. Tegnap jöttem haza.
Zárójelentésben ezt írták: F92.8 Egyéb kevert emocionális és magartás zavar
Szedek Ataraxot és Perdoxot, de az Ataraxot most el fogom hagyni, mert ezt mondta a pszichiáterem.
Nem tudom, hogy jó-e ez a diagnózis, kérlek segítsetek!
És ha jó, akkor mennyire komoly? Csak mert szerintem ez még egyáltalán nem komoly.
Lehet jó, de lehet más is. Sok minden függvénye, ehhez látni kell a beteget, beszélni vele, tájékozódni róla.
A Perdox antipszichotikum, pl. skizofréniára adják. Ha csak a fenti dg. volt, akkor elég fura, hogy ezt is adták neked.
Az Ataraxot szorongásra, feszültségre adják.
A pszichiátria az a terület, ahol a csak gyógyszeres támogatottság, meg a 10 perces kontroll csak a tüneteket csökkentheti esetleg, mellékhatások jöhetnek, amikre újabbnál újabb gyógyszereket adnak. Tehát javaslom, keressetek olyan pl. pszichológust, aki tud adni pszichoterápiás segítséget.
Akár életvégig is benne lehet maradni ilyen állapotban, ha csak gyógyszert szed az illető és nem kap hatékony lelki segítséget.
Hívjátok fel a helyi pszichiátriai gondozót, ahol elmondják, 18 év alattival hol foglalkoznak, ha fiatalkorú lennél. Ha nem, akkor szintén őket hívjátok és a pszichiáterrel történt beszélgetéskor szólj, Te pszichoterápiát szeretnél. Ennek alapnak kellene lennie.
Sajnos, a rendszer nem jó, hibás, a szakemberek is sokan kiégtek, fásultak, nem elkötelezett gyógyítók, érdekeltségi terület miatt nem gyógyítanak ténylegesen (sem). Ha a pszichiáter azt mondja, ott nincs pszichoterápiás lehetőség vagy max. 1-2-3 alkalmas vagy neked ilyen nem kell vagy akármi, akkor ezek nem felelnek meg a valóságnak.
Az iskolaorvos vagy háziorvos is esetleg tud mondani tb-támogatású pszichoterápiás lehetőséget. A neten is találhatsz olyat, ahol nem kell fizetni. De magánrendelésre is elmehetsz. Olyanhoz ne menj, aki elfogadhatatlanul sokat kér, életvégig szóló kontrollról beszél vagy akár több éves kezelésről, beszélgetésről.
A több éves lelki segítség is jó persze, aki meg tudja fizetni.
Van lehetőséged egészségesen élni, egészséges gondolkodásra, de ahhoz szakszerű pszichoterápiára van szükséged. A gyógyszerek nem fogják megoldani, hogy jobban szeresd magad, hogyan tudod jobban szeretni/elfogadni magad, hogyan oldj meg hatékonyan problémákat stb. Kérj pszichoterápiás segítséget. Jogod is van hozzá és szükséged is van rá. Gyógyulást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!