Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ma voltam pszichológusnál, és...

Ma voltam pszichológusnál, és azt mondta, hogy önmagában a terápiával nem tud meggyógyítani, csak akkor, ha mellette antidepresszánst is szedek. Ilyen tényleg van?

Figyelt kérdés

Életemben először ma voltam pszichológusnál középsúlyos depresszió gyanúja miatt, de kiderült, hogy nem közép, hanem súlyos depresszióm van, amire azt mondta, hogy csak a pszichoterápia nem segít, gyógyszert is kell szednem mellé. Ettől tartottam a legjobban, pont ezt nem akartam. Tényleg van ilyen, hogy antidepresszáns nélkül nem lehet kijönni ebből?

23/L

2016. jan. 21. 16:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Menj el a pszichiáterhez, és szedd be a gyógyszereidet. Így lesz esélyed a gyógyulásra. Különben csak a gyógyszertagadó ostobák meséit fogod olvasni depressziósan éveken keresztül.

Tudod ha évekkel ezelőtt, amikor még csak elkezdődött a betegséged, elmész csak a háziorvoshoz, már rég elfelejtetted volna a bajt. Így aztán nem enyhe, nem közepes, hanem súlyos depressziód van. És ebből akarsz imával, tornával, meg gyógyteával kijönni?

2016. jan. 22. 14:04
 12/15 A kérdező kommentje:
Sok választásom nincs, azt mondta gyógyszer nélkül nem tud meggyógyítani. Annak meg nem látom értelmét, hogy az idejét raboljam azzal, hogy járok hozzá terápiára, de nem szedem a gyógyszert, és közben meg nem leszek jobban, mert a kettő csak együtt működik. Én is jól tudom, hogy ebben az állapotban már semmilyen alternatív gyógymód nem segít, ha egy szimpla pozitív gondolkodással képes lennék szebbnek látni a világot, valószínűleg nem kéne orvoshoz járnom. Csak azt nem gondoltam volna, hogy ennyire súlyos a helyzet, és nem számoltam azzal, hogy gyógyszert is kell szednem.
2016. jan. 22. 17:32
 13/15 anonim ***** válasza:

Szeretném előrebocsátani, hogy nem vagyok sem pszichológus, sem pszichiáter. Feltételezem, hogy a többi válaszadó közül sem az senki, ergo NEM ÉRT HOZZÁ. Az, hogy ő vagy valaki az ismeretségi körében szedett már, és ilyen vagy olyan tapasztalatai vannak, NEM RELEVÁNS.

Kérlek, hogy csak attól fogadj el javaslatot, aki szakember. Ha nem bízol abban, akihez most jársz, vagy más lehetőségeket szeretnél kipróbálni, keress fel más orvosokat is. Feltétlenül mondd el nekik, ha kétséget érzel a javasolt megoldás felől, beszéld meg velük a gyógyszerezés kérdését. És kérlek, hogy semmiképp se alapozz ilyen jellegű döntéseket névtelen netes tanácsadók élményeire. Ha felkerestél egy pszichológust, akkor felismerted, hogy súlyos gond van az életedben, és láthatóan tenni szeretnél ellene. Ők viszont úgy osztanak tanácsot a gyógyszerezésről, hogy nem is ismerik fel, hogy mások életével, egészségével játszanak ilyenkor.

2016. jan. 25. 11:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Azt azért ne felejtsük el, hogy aki szedte, annak személyes tapasztalatai vannak. Egy orvosnak nincs. Ő csak a beteg elmondására támaszkodhat, különösen egy pszichiáter, mert itt jóformán semmi fizikailag mérhető nincs.
2016. jan. 25. 15:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Én pánikbeteg voltam, és antidepresszánst szedtem. kb. 6 hónapig. Az orvosom mondta, hogy ne szedjem tovább, nem kell. Én ezért nyugodtan leírhatom, hogy tapasztalatra hivatkozok amikor az antidepresszánsra szavazok...a 11- es voltam.
2016. jan. 26. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!