Ma voltam pszichológusnál, és azt mondta, hogy önmagában a terápiával nem tud meggyógyítani, csak akkor, ha mellette antidepresszánst is szedek. Ilyen tényleg van?
Életemben először ma voltam pszichológusnál középsúlyos depresszió gyanúja miatt, de kiderült, hogy nem közép, hanem súlyos depresszióm van, amire azt mondta, hogy csak a pszichoterápia nem segít, gyógyszert is kell szednem mellé. Ettől tartottam a legjobban, pont ezt nem akartam. Tényleg van ilyen, hogy antidepresszáns nélkül nem lehet kijönni ebből?
23/L
Menj el a pszichiáterhez, és szedd be a gyógyszereidet. Így lesz esélyed a gyógyulásra. Különben csak a gyógyszertagadó ostobák meséit fogod olvasni depressziósan éveken keresztül.
Tudod ha évekkel ezelőtt, amikor még csak elkezdődött a betegséged, elmész csak a háziorvoshoz, már rég elfelejtetted volna a bajt. Így aztán nem enyhe, nem közepes, hanem súlyos depressziód van. És ebből akarsz imával, tornával, meg gyógyteával kijönni?
Szeretném előrebocsátani, hogy nem vagyok sem pszichológus, sem pszichiáter. Feltételezem, hogy a többi válaszadó közül sem az senki, ergo NEM ÉRT HOZZÁ. Az, hogy ő vagy valaki az ismeretségi körében szedett már, és ilyen vagy olyan tapasztalatai vannak, NEM RELEVÁNS.
Kérlek, hogy csak attól fogadj el javaslatot, aki szakember. Ha nem bízol abban, akihez most jársz, vagy más lehetőségeket szeretnél kipróbálni, keress fel más orvosokat is. Feltétlenül mondd el nekik, ha kétséget érzel a javasolt megoldás felől, beszéld meg velük a gyógyszerezés kérdését. És kérlek, hogy semmiképp se alapozz ilyen jellegű döntéseket névtelen netes tanácsadók élményeire. Ha felkerestél egy pszichológust, akkor felismerted, hogy súlyos gond van az életedben, és láthatóan tenni szeretnél ellene. Ők viszont úgy osztanak tanácsot a gyógyszerezésről, hogy nem is ismerik fel, hogy mások életével, egészségével játszanak ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!