Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anorexiás vagyok?

Anorexiás vagyok?

Figyelt kérdés

16 éves fiú vagyok, 184 centi, 52 kg.

Fél éve ritka sz@r pályára állt az életem, emiatt depressziós lettem, vagdostam magamat de elég durván, stb.. De most nem ez a lényeg, hanem az, hogy mennyire lefogytam..

Tudniillik 80 kiló voltam előtte.

Most kezdek kilábalni a depresszióból, nagyjából abbahagytam a vagdosást, de egy valami megmaradt: a nem-evés...

Nem látom magamat kövérnek ha tükörbe nézek, szóval azt hiszem ez nem szokványos eset. Inkább úgy tudnám megfogalmazni, hogy 'undorodom' az evéstől. Kicsinynek, kiszolgáltatottnak érzem magam ha eszem.

Valaki tudja esetleg, hogy mi bajom, vagy inkább azt hogy mit kéne tennem, ez ellen?

2016. jan. 20. 16:54
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
az utolsó sorban a 'tennem' és az 'ez' között nincs vessző, hoppá
2016. jan. 20. 16:56
 2/12 anonim ***** válasza:

A depresszióból hogy lábalsz ki, magadtól? Kaptál szakembertől segítséget? Mert ha nem, érdemes lenne felkeresni egy pszichológust.

Az anorexia testképzavarral jár, szóval nem vagy anorexiás, ettől függetlenül étkezési zavarod van.

2016. jan. 20. 16:59
 3/12 A kérdező kommentje:
Kösz a választ. JárTAM pszichológushoz, de úgy éreztem semmi értelme, mindig zaklatottan mentem onnan haza, kicsivel sem lettem jobban 4 hónap alatt. (és még drága is volt :s)
2016. jan. 20. 17:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Akkor másik szakember kell és máshogy kell neked is hozzáállni. Esetleg ha van az iskoládban iskolapszichológus, őt is felkeresheted, csak beszélgetés céljából, ingyen van.
2016. jan. 20. 17:14
 5/12 A kérdező kommentje:
Hát az a suliban nincs. Ha lenne már betuszkoltak volna hozzá ;-;
2016. jan. 20. 17:18
 6/12 anonim ***** válasza:
A pszichológust én is hasznosnak tartom, lehet, hogy megérné másikat keresned (amúgy nem mindig baj, hogy zaklatott vagy utána, ez lehet annak a jele, hogy elindított benned valamit - tapasztalat). Lehet, hogy kórházat is érdemes lenne felkeresned, én az I. sz. Gyermekklinikát csak ajánlani tudom.
2016. jan. 20. 17:18
 7/12 A kérdező kommentje:
Jejjjjj... elfelejtettem leírni azt hogy a szüleim nemrég megemlítették hogy pszichiátrián köthetek ki ha így folytatom.. Ez igaz? :s
2016. jan. 20. 17:31
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, ez igaz. Eleve ha nem viszel be a szervezetedbe elég tápanyagot, és kórosan sovány leszel, akkor kórházba kerülsz és infúzióra kötnek, különben meghalsz alultápláltságban vagy valamilyen betegségben, amit a legyengült szervezeted nem tud kezelni. Ha ehhez hozzáadjuk, hogy te saját magadtól nem eszel, mert undorít az evés, az pszichés probléma, nagyon is. Plusz önmagad vagdosása és a depresszió elég komoly önsértő vagy később akár szuicid viselkedés is lehet, tehát hiába vagy most épp jól, simán mondhatják rád, hogy önveszélyes vagy. És emiatt igen, kerülhetsz pszichiátriára, ahol majd az lesz az első, hogy gyógyszerekkel tömnek. Ehelyett érdemesebb lenne elejét venni a dolognak és lelki irányból keresni a gyógyulást.
2016. jan. 20. 17:41
 9/12 A kérdező kommentje:
Ksözönöm a válaszokat. Próbálok én 'meggyógyulni' egyébként meggyógyulni, de ez sajnos nem egyik napról a másikra megy. Így hát mi van ha tényleg pszichiátriára kerülök? Azt hallottam hogy az többet árt mint használ.
2016. jan. 20. 17:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem használ. Nem mondom, biztos ki lehet fogni rosszat is, de alapvetően segítenek az embernek, egyéni terápiákon vesz részt, és nem az az első, hogy teletömik gyógyszerekkel. A BMI-d 15.4, ami súlyos, lassan életveszélyes soványságot jelent - és ha nem tudsz hízni, mert undorodsz az evéstől, az evészavarra utal.
2016. jan. 20. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!