Paroxetin, ill. Xanax tablettákról hogy lehet leszokni?
Szia!
Először is fel a fejjel. Én is megjártam már ugyanezt a poklot. 5 évig szedtem Paroxetint különböző adagokban. Sikerült leraknom. Az elején nagyon furcsa lesz, sőt akár kellemetlen is.
Mivel szó szerint "elsivárodott" az életem úgy döntöttem, hogy leteszem egyszer és mindenkorra. Először egy hét alatt a felére csökkentettem az adagot. 40mg ról 20 ra utána 20 ról 10 re és utána 0 ra. Ezt kb 2 héten belül.
Utána kezdődik az igazi "lejössz a szerről effektus". Kissé szorongós volt a történet, de nem volt vészes. Ami kimondottan fizikai tünet volt:
- Áramütés szerű érzés nyaktól lábig, oda vissza, véletlenszerű pillanatokban. Szájszárazság. Kissé hiperaktívabb voltam. De ez mind kibírható. Azért hozzá kell tennem, hogy folyamatosan foglalkoztam és a mai napig is foglalkozok testépítéssel, sőt tulajdonképpen emiatt kezdtem el sok sok éve, hogy összeszedjem magam testileg lelkileg.
Egy biztos: gyógyszerfüggő vagy. Én is az voltam az antidepreszáns szempontjából. De már nem vagyok. Leraktam. És örülök, hogy leraktam. Nem sokkal később visszakapod az életedet. Csak azért némi kapaszkodóra szükség van. Pl a depresszió az sokféle lehet. Mi volt a kiinduló pont, hogy gyógyszereket kellett szedned?
A lényeg, hogy simán össze lehet hozni. Nem mondom azt, hogy kellemes, de véghezvihető. Ha bármiben tudok segíteni, csak szólj. Írj privben.
A Xanax (benzodiazepin) az már más tészta. Azt csak csökkentéssel tudod megcsinálni. Hetente 0.25 mg csökkentés. ha nem bírod, akkor tovább kell húznod és csak fokozatosan. AZért nem okoskodok, mert a paroxetint leraktam, de Xanaxot még nem. De dolgozom rajta.
A cigit is le tudtam rakni 16 után, akkor a Xínaxot is le lehet. De fontos, hogy legyen melletted valaki, akivel meg tudod osztani az gondjaidat, beszélgess. Térj vissza a szürke éltből.
És ez nem duma: Én akkor mondtam áment a keresztlányom szülinapja se érdekelt már különösképp, plusz csökkentette a szexuális aktivitásomat.
De megcsináltam.
A legfontosabb, hogy tanuld meg kezelni a helyzeteket , az érzelmeidet, az életedet. Tanulj meg ralaxálni, meditálni, sportolni, pozitívan gondolkodni. Fejleszd a szociális képességeid, elemezd a gondolataidat.. stb..
Hosszú távon csak így tudod legyőzni a depressziódat. A gyógyszerek ebben csak segíthetnek, de ne csak rájuk támaszkodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!