Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a megoldás erre a lelki...

Mi a megoldás erre a lelki problémára?

Figyelt kérdés

Kicsit összetett dologról van szó, kezdjük az elején.

Szóval önértékelési problémáim vannak, abból ítélem meg magam, hogy milyen férfi vagyok amit a nők mondanak/ nem mondanak rólam, és abból ítélem meg magam hogy milyen ember vagyok hogy mások mit mondanak rólam.A nők nem igazán mondanak rám semmit, még senki nem mondta hogy "jó pasi" vagyok, de azt sem hogy ronda.Így nem igazán tudom hogy akkor most milyen státuszban is vagyok, én nem tartom magam szépnek, magamnak nem tetszem, utálom magamat mert nem mondják rám hogy helyes pasi, és barátnőm sem volt még tehát ezek szerint ronda vagyok.Kár hogy az alapján ítélnek meg valakit hogy milyen külsőleg, pedig nem az ember dönti el hogy milyen legyen a külseje, azt úgy "kapja".Próbálkozni még nem próbálkoztam senkinél mert úgy gondolom hogy én nem tetszhetek senkinek ezért fölösleges lenne próbálkozni is, csak azt mondanák hogy:"ez a nyomorult meg mit akar?". Nálam sem próbálkozott még egy lány sem.

Valami tanácsot esetleg tudtok adni?

Pszichológushoz szeretnék fordulni, csak az a baj hogy 8ezer forint egy órára:S

2010. márc. 24. 18:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy sematikus, de az a megoldás, hogy fogadd el magad, amin meg lehet, változtass.

Ha így gondolkodsz magadról, azt hiszed az nem sugárzik rólad? Ha jól érzed magad a bőrödben, elégedett vagy, akkor mindenki másképp fog hozzád állni.

Volt 1-2 barátnőm, akik nem voltak igazán szépek, de azzal, hogy ki voltak békülve magukkal, hogy elfogadták magukat, egyensúly volt az életükben, ezzel olyan szuper kisugárzásuk volt, hogy csodáltam őket (pedig én is lány vagyok). Szóval állj a tükörbe és nézzél büszkén a szemedbe. Ha kell, mondd ki hangosan, hogy jól érzed magad a bőrödben, ilyen vagy és ettől még lehetsz egy belevaló pasi. Ami nem tetszik magadon (frízúra, ruházat), azt tedd olyanná, amivel növeled az önbizalmad, de összhangban van veled. Ha nem görcsölsz rá, hogy nem vagy a tipikus szépfiú, akkor a kisugárzásoddal csodákat tehetsz.

komolyan.

2010. márc. 24. 18:24
 2/16 anonim ***** válasza:

Nem biztos h csúnya vagy.

Én ugyan így voltam, aztán végül csak próbálkoztam aztán össze is jött, aztán kaptam h jó pasi vagyok:D

Szal fel a fejjel:D

2010. márc. 24. 18:26
 3/16 A kérdező kommentje:

Tudom hogy látszik rajtam ha nem vagyok kibékülve magammal.

Már próbáltam elfogadni magamat ilyennek amilyen vagyok, de nem megy sehogy sem:S Egy másik ember akarok lenni, és belsőleg is nem csak külsőleg.

Az hogy milyen pasi vagyok azt én nem látom a tükörben mert én a férfiakra nem úgy nézek mint a nőkre, egy lányt már kérdeztem hogy milyen vagyok külsőleg, ő azt mondta "édi pasi vagy" de szerintem ironikusan értette vagy, hazudott.Attól pedig hogy nem fogadom el magam folyton rossz kedvem van, kiülnek az arcomra a gondolataim és a szememben is látszik.

2010. márc. 24. 18:31
 4/16 anonim ***** válasza:

Intelligens és érzékeny férfinek tűnsz, gondolom udvarias is vagy, ezeket a nők (mint én is ) nagyra értékelik. 6 évig éltem olyan férfivel, akit mindenki csúnyának tartott, először nekem sem tetszett, de leültünk beszélgetni és lenyűgözött a természete. A végén olyan "jó pasi" lett a nőknél, hogy ő hagyott el engem.:)

Csak szedd össze magad és kezdeményezz, mert ha nem ismerik meg a belső tulajdonságaidat, mert esélyt sem adsz rá, addig csak külsőről ítélhetnek.

Amúgy pedig az is lehet, hogy kifejezetten jól nézel ki, mi ezt nem látjuk.:)

2010. márc. 25. 04:07
 5/16 anonim ***** válasza:
Mi az amit nem szeretsz magadban?
2010. márc. 25. 09:20
 6/16 anonim ***** válasza:
Amúgy szerintem sem vagy csúnya (bár kép nélkül ugye..), csak azt hiszed, mert senki nem dicsér, hogy jó pasas vagy. Ha ugyanígy néznél ki, de mindenki ajnározna agyba-főbe, akkor meg jó pasinak gondolnád magad? Ne már.. És az meg tényleg csak egy dolog, hogy valaki hogy néz ki. A legtöbb ember nem szemetgyönyörködtetően szép, hanem átlagos vagy csúnyácska. Mégis a legtöbben megtalálják a párjukat. Ha nem rövid, felszínes kapcsolatot szeretnél, akkor ne izgulj. Jön majd egy lány, aki komolyabban áll hozzád, de ehhez neked is tenned kell, nem begubózni.
2010. márc. 25. 09:32
 7/16 anonim ***** válasza:
A nők nem szoktak futni a férfiak után. Én próbálkoznék a helyedben.
2010. márc. 25. 13:38
 8/16 A kérdező kommentje:

09:20

Igazából nem vagyok valami magas (176) ez átlagosnak mondható, de én úgy vettem észre hogy sok a magas lány és a nőket inkább a 180, 185+os férfiak érdeklik, itt az oldalon is ezt olvasom mindig ha ilyen jellegű kérdést tesz fel valaki.Továbbá nem tartom magam valami nagy számnak, nem hiszem hogy pont én kellenék valakinek is, nem tartom magam érdekes embernek.

2010. márc. 27. 21:22
 9/16 anonim ***** válasza:
Vannak, akik az emberi srácokat szeretik, nem vágyik mindenki tökélyre.
2010. márc. 28. 16:42
 10/16 anonim ***** válasza:
9:20-as vagyok.nézd,őszinte leszek.ha konkrétan azt kérdezed egy nőtől,hogy milyen pasi vagy és azt mondja "édes,aranyos"az álltalában azt jelenti nem ugy néznek rád mint egy férfira.van túlsúlyod? én 168 cm.vagyok(örülnék ha 176 lehetnék!)fél éve 120 kg voltam.a nők ránéztek a hasamra és láttam az undort a szemükben.lefogytam 100-ra(most annyi vagyok)sportolok rendszeresen,sokkal jobban nézek ki.ezt nem beképzelem magamnak,teljesen máshogy néznek rám! érzem,hogy látják bennem a férfit is,nem csak az aranyos macis srácot.amugy azt nem értem,honnan veszed,hogy nem kellenél senkinek ha nem is probálkoztál még igazán? unalmas ember meg nincs szerintem,mindenki egyedi a maga értelmében! pont attol lesz vki egyedi,hogy elfogadja és szereti önmagát,nem pedig attól,hogy megprobál megfelelni másoknak és az érdekesség szerepét akarja játszani.igyekezz szeretni azt magadban amit nem szeretsz,tudom ez nehéz dolog,de ha meg tudod valositani,mások is egész más szemmel fognak rádnézni!
2010. ápr. 1. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!