Hogyan segítsek rajta? Vagdossa magát.
Figyelt kérdés
Öcsém barátnőjéről van szó, 16 éves. 4 êve meghalt egyik bátyja. Nekem elmondta, hogy aznap kiment játszani, de ha otthon maradt volna, a testvére még élne. Magát érzi hibásnak azért amiért meghalt. Valószínüleg PTSD-je van, nem vagyok sem pszichológus, semmilyen szakember, de sokmindent tudok sokféle rendellenességről. Magam is pszichiátriai eset vagyok, amit nem vett rajtam senki s észre mikor fiatalabb voltam, fel kellett nőnöm, hogy belássam, el kell menjek. Szeretnék neki segíteni, de makacs, és nem hagyja, azt mondja hogy ő nem dili. Van mikor azt mondja h utál mindenkit, de mikor öcsémről beszélek vele, kedvesen és aranyosan beszél. Hogyan tudnék a bizalmába férkőnzi, vagy az ő "nyelvén" beszélni? Mind azt mondja h az ő élete de csak seg8teni akarok neki. Ja és egyedüli ember vagyok akivel erről eddig beszélt.2015. dec. 26. 06:33
1/4 anonim válasza:
A vagdosással enyhíteni akarja lelki fájdalmát, mert ha megvágja magát arra figyel nem pedig a lelki fájdalomra. Nem jó ha magát hibáztatja, mert így olyan marad amilyen most. Kezdj el beszélgetni vele valamilyen témáról és utána süllyeszd bele azt amit valójában mondani akarsz, amivel segítesz neki. Magyarázd el neki h most úgy érzi h a vagdosás segít neki, felszabadítja de később meg fogja bánni. Ott marad a heg a kezén és azt nem lehet eltüntetni onnan. És gondoljon a bátyjára aki biztos nem ezt akarta volna.
2/4 A kérdező kommentje:
Próbáltam szép szóval beszélni Vele, feszt azt hajtogatja, hogy az ö élete és hagyjam békén, le is tiltott, aztán megigértem neki h többé nem hozom fel a témát, végül visszafogadott...énis antidepin meg rivotrilon élek, kb átérzem a fájdalmát.Szakember segítene de Hallani sem akar róla. Ha öcsémröl beszélek Vele tök happy...asszem feladom
2015. dec. 29. 04:54
3/4 anonim válasza:
Az a legrosszab ha feladod.. Most van a legnagyobb szuksege rad. Szerintem mondd azt h valahova mashova mentek aztan vegul elviszed egy dokihoz. Az elejen lehet h utalni fog de utana majd biztos megbekel...
4/4 A kérdező kommentje:
Szakítottak, öcsém valszeg ADHD-s mint én, én még kényszerbeteg is vagyok. Mivel öcsém is depizik, nehezen fértek össze, vége lett. Öcsém sem tudta tudatra ébreszteni benne azt, hogy ez így nem normális, hát még én. Ha makacskodik, és nem tudok vele együttműködni, nem fogom magam strapálni vele, nem ér annyit az egész. Majd rájön egyszer, hogy mindenben igazam volt.
2016. febr. 22. 08:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!