Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet a gond?

Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Szomorú vagyok, letört, kétségbeesett. Régebben rengeteget csúfoltak, de ezt úgymond "kihevertem". Voltak családi gondjaim is de nem hinném, hogy ez lenne az oka. Rondának, értéktelennek látom magam. A családom nem igazán tud jól reagálni a rosszkedvemre. Ilyenkor anyukám vagy magát hibáztatja, vagy veszekszik velem (amitől még rosszabb lesz a kedvem és rámjön a sírógörcs), a bátyám pedig azt mondja, hogy csak bebeszélem magamnak (ez is rosszul szokott esni).

Vagdostam is magam és néha öngyilkossági gondolataim vannak, amit eléggé felzaklatnak, mert nem tudok velük mit kezdeni. Tudnátok valami féle tanácsot adni?

(Egyébként magamtól is próbálom elhessegetni a rossz gondolatokat: sokat olvasok, gitározok, stb., de sokszor kedvtelenül állok ezekhez.) 14L

2015. dec. 22. 12:22
 1/5 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy utálom az idegen embereket, nem szeretem ha hozzám érnek. Néha úgy érzem, hogy figyelnek, követnek. Nagyon visszahúzódó vagyok sok osztálytársamhoz, rokonomhoz is. Régebben rettegtem óvodába/iskolába menni a csúfolódások miatt. Nagyon félek az emberektől!
2015. dec. 22. 12:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, már megint eszembe jutott egy dolog ami lemaradt! :(

Már régebbről van egy olyan furcsa dolog velem, hogy addig csinálok bizonyos dolgokat (nyelés, pislogás) ameddig egy számomra "jó gondolattal" nem jár.

Példa: Én nagyon szeretek egy zenekart és ha látok róluk egy képet, akkor nyelek vagy pislogok szigorúan 4-szer (!!!) és akkor megnyugszok, hogy majd ide is fognak jönni koncertezni. (Tudom, ez nem így megy..) Tudom iszonyat fura ez az egész! Erről nem lehet valahogyan "leszokni"?

2015. dec. 22. 13:51
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen, már megint eszembe jutott egy dolog ami lemaradt! :(

Már régebbről van egy olyan furcsa dolog velem, hogy addig csinálok bizonyos dolgokat (nyelés, pislogás) ameddig egy számomra "jó gondolattal" nem jár.

Példa: Én nagyon szeretek egy zenekart és ha látok róluk egy képet, akkor nyelek vagy pislogok szigorúan 4-szer (!!!) és akkor megnyugszok, hogy majd ide is fognak jönni koncertezni. (Tudom, ez nem így megy..) Tudom iszonyat fura ez az egész! Erről nem lehet valahogyan "leszokni"? De az eredeti kérdésre is várok tanácsokat! :) Köszönöm!

2015. dec. 22. 13:52
 4/5 anonim válasza:
Pontosan ugyan ezeket érzem,és történt velem is. o.o imádok énis olvasni. de nem gitározok. és még nem jutottam el odáig hogy vágdossam is magam, de egyre jobban vonz a dolog..:( Ez bizony depresszió.:S Ha gondolod írj privit. beszélgethetnénk:) És azt tanácsolom amit nekem is tanácsoltak.. fordulj pszichológus-hoz. 14/L
2015. dec. 22. 15:41
 5/5 anonim ***** válasza:
A művészetben kell kiélned magad. Az alkotás számomra is az egyetlen mely menekvést jelent az itt-től és a most-tól, a volt-tól, és a lesz-től, és az ezeket megtöltő dolgoktól, meg emberektől. Van aki beolvadni nem képes, viszont kívülről sokkal jobban látszik ami belül van, és könnyebben megfogható ami messze távol, és mi más számára felfoghatatlan az másnak az életterét jelentheti.
2015. dec. 25. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!