Igaz az hogy a depresszión nem lehet segíteni?
Én olyan mentális betegségben szenvedek,ami miatt nem nagyon tudom hosszabb távra elhagyni az otthonomat.
Sajnos már pár éve érzem a depressziót is párosulni ehhez.
Az a baj,hogy ha a depressziót kiváltó okot nem tudod megszüntetni,akkor a depresszió sem fog megszűnni.
Én is csak úgy élek bele a "semmibe".Próbálok nem is gondolni arra,hogy mi lesz,vagy hogy mennyi van még hátra.
27/F
Vannak depresszióra hajlamos emberek,és van sok ember,akit az adott élethelyzet tesz depresszióssá,amiben él.
Szóval elég nehéz.
Ezért van nagyon sok alkoholista középkorú ember,mert már feladták a reményt,hogy változzon az életük.
Ezzel a betegséggel addig lehet élni viszonylag kiegyensúlyozott életet,amíg fiatal vagy.
Aztán,ha eljár feletted az idő,már csak egyre rosszabb,mert tudod,hogy már lecsúsztál mindenről,amit mások megélhettek az életben.
Én nem élek semmiféle szerrel,se dohányzás,se alkohol,se semmi.
És nem is szeretnék soha olyan szintre lealacsonyodni.
Annál a halál is jobb,mint zombiként élni.
Ötféle depresszió van, Neked melyik?
Ebből kettőnél lehet szükséges gyógyszer, a másik háromra nem hat.
A gyógyulás egyébként is a pszichoterápiától várható.
Munka: rövid távú létfenntartás.
Barátnő: kvázi-hallhatatlanság: másolatot készítesz magadról, így a génjeid örökké fennmaradnak. Ez a másolat készítés a szex.
Na kérlek, ezek hiányban bárki nagyon beteg lesz. Lehet rá gyógyszert adni, de csak a szenvedést hosszabbítja meg.
Fontos megjegyezni, hogy tényleg és valóban fogalmad sincs, hogy most milyen jó dolgod van, mert- ahogy mások már megjegyezték- később sokkal rosszabb lesz. Úgy hogy most örülj, mert most relatíve fantasztikusan jól érzed magad.
Ha tudnád, hogy később milyen rossz lesz, akkor két perc alatt ki tudnál ugrani a depresszióból is. Csak hát sajnos nem tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!