Más is küszködik azzal, hogy leküzdhetetlen késztetést érez olyan problémákon (pl fizikai összefüggések) való gondolkodásra, amilyeneket nem ért, és amelyek megértése semmilyen előnnyel sem jár?
Lehet, hogy valakinek vicces lesz ez, de tényleg nagyon idegesítő.
Pl eszembe jut valamilyen probléma, utánaolvasok, de eközben is találok a szövegben olyan dolgokat, amilyeneket nem értek, és ez így folytatódik.
És a legrosszabb az, hogy amíg meg nem értem az adott dolgot, addig nem tudok nyugodtan mással foglalkozni, így egy csomó időt is elvesztegetek ilyen hülyeséggel, pl most is hihetetlenül le vagyok maradva egy munkámmal elsősorban ez miatt. Ráadásul haszna sincs, mert nem is vagyok kiemelkedő a természettudományokból, ráadásul már nem is ilyeneket tanulok. Tehát szakember sosem leszek.
Komolyan mondom, már annak örülnék a legjobban, ha elfelejtenék minden olyan tudást, amely összefüggések ismeretén alapul, mert akkor megszabadulnék ettől a hülye mániámtól.
Szóval fordult elő ilyesmi másnál is? Ha igen, akkor meg tudott tanulni "kikapcsolni"?
Hát én csak hasonló helyzetben vagyok... Sokmindent csak úgy tudok megérteni egy leírt szöveg alapján, ha abban minden szót értek...
Én igazából mindenre valami etalont keresek, nemtudom miért, de mindig foglalkoztat hogy pl mi a derékszög etalonja vagy hogy hogy határozzák meg. Hiába, gépész növendék vagyok :D 16/F
"Én fogalmazással"
A fogalmazással szintén úgy vagyok.
Az utolsó kommentemben a korábbi kommentemben ejtett hibámat szerettem volna kijavítani, abban pedig azt szerettem volna kifejteni, hogy a fogalmazást illetően én is hasonlóan vagyok, mint te.
Nem téged javítottalak ki, nem is lett volna okom rá.:)
Én pár évente egy-egy témára cuppanok rá, de azt hihetetlen mélységig kivesézem, van hogy blogot nyitok róla, mindig népszerű is lesz, mert minden adatot megszerzek ezekről, magyar, külföldi oldalak, videók, cikkek.. aludni sem tudok ilyenkor, felpörgök! Aztán ahogy úgy érzem eleget tudok, ez kb 4 hónap és másfél év közé esik, akkor abbahagyom és elfelejtem az egészet és egy teljesen új dolog ejt rabjául.
Engem nem idegesít, már megszoktam.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!