Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Azt gyanítom hogy skizofrén...

Azt gyanítom hogy skizofrén vagyok és emiatt már kezdek félni magamtól. Ez nem megfelelő indok az öngyilkosságra?

Figyelt kérdés

Ha tényleg az vagyok, nem akarok skizofrénként élni, hogy aztán majd odahallucináljak mindent magam elé, hangokat halljak a fejemben, és ártsak magamnak vagy másoknak.

Tudtommal nem megszüntethető csak tünetmentessé lehet tenni gyógyszerekkel, ez is épp elég nekem hogy ne akarjak így élni

2015. dec. 11. 12:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
70%

9: nem tudom, még nem éreztem ilyet, azt hiszem :)

De a lényeg, hogy aki skizofrén, nemhogy nem tud róla, hogy hallucinál, de ha te mondod neki, hogy az nem igaz, akkor sem hiszi el. Ahhoz ragaszkodik, amit ő képzelt. Most hogy ez konkrétan hogyan zajlik, hogy tényleg látja, vagy olyan, mint amikor álmodozik valaki vagy elképzel valamit, azt nem tudom. De nem is akarom megtudni :D

2015. dec. 11. 14:03
 12/15 anonim ***** válasza:
80%

Nekem van három skizofrén ismerősöm is. Egyébként ennek a betegségnek is több fokozata van, az egyikről nem mondanád meg, hogy beteg, férje, gyereke van, gyógyszerrel szinten lehet tartani. Ő belső hangokat hall és határozottan tudja magáról, hogy skizofrén.

A másik nagyon intelligens, tudja magáról, hogy beteg. Amikor nagyon rosszul van, önként bemegy a kórházba, mert tudja, hogy ilyenkor a benne megszólaló hangoknak engedelmeskedik, amelyek elmondása szerint rosszat akarnak neki. Amikor nagyon mélyen van, nagyon "érdekes" dolgokat mond, később viszont nem emlékszik rájuk. Ő meg van győződve róla, hogy a belső hangok létező szellemektől jönnek.

A harmadik ismerősöm a legsúlyosabb, alig van már tiszta pillanata. A "másik világban" él, beszélget a szellemeivel, megágyaz nekik maga mellett, kaját visz nekik. Na ő az, akinek a gyógyszer sem használ.

2015. dec. 11. 14:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Ha csak abból gondolod, hogy a szemed sarkában fényfoltot látsz, az teljesen normális. Én is szoktam ilyet "látni" időnként. Úgy tudom a szem felépítésével van összefüggésben, meg azzal, hogy a perifériás látásoddal máshogy érzkeled a dolgokat, mint mikor ráfókuszálsz.
2015. dec. 12. 15:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Az öngyilkosságra semmi sem megfelelő indok. Inkább keress fel egy szakembert a problémáddal.
2015. dec. 13. 05:19
 15/15 anonim ***** válasza:
ha tényleg skizofrén lennél, nem fogalmazódna meg benned a kérdés, hogy az vagy-e, nem lenne betegségbelátásod.
2015. dec. 16. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!