Bogyesz98 kérdése:
Szerintetek továbbra is öröklődhet az Alzheimer kór a családban?
Figyelt kérdés
A dédnagyapám is alzheimeres volt öregen, most a 78 éves nagymamám is az. Mama szellemileg, és szociálisan aktív volt, de sajnos az utóbbi húsz évben tintázott. A dédpapa egyszerű ember volt, de tudtommal nem ivott. Szerintetek mennyire jöhet ko a hajlam apukámon aki most ötvenes, szellemileg aktív és nem iszik? Illetve hány százalék esély van rá hogy esetleg én is örököltem a hajlamot?2015. dec. 6. 09:38
1/6 anonim válasza:
Sajnos igen. Ismeroseimnél is így van, pedig pl.nagymama orvos volt.
2/6 anonim válasza:
Szerintem az ivás nem befolyásolja ezt a betegséget. Genetikustól érdemes megkérdezni az esélyeket, főleg majd a te születendő gyermeked miatt, és persze miattad is. vannak olyan genetikai vizsgálatok, amik kimutatják a gént, ami hordozza a betegséget és abból meg tudják állapítani, hogy mekkora valószínűséggel jelenik meg nálad a betegség. Drága egy ilyen szűrés, de idővel egyre olcsóbb lesz, már egy év alatt is lejjebb mentek az árak.
3/6 anonim válasza:
olvasd el ezt a cikket
az, hogy megvizsgáltasd magad genetikailag, akár sok pénzért is ebből a szempontból, gyakorlatilag lehetetlen Magyarországon.
sajnos a mi családunk is érintett
5/6 anonim válasza:
itt vannak az árak , de konkrétan alzheimerre vonatkozó nincs [link]
6/6 anonim válasza:
no, szóval én is nagyon bogarásztam ezt a kérdést, (apám, nagyapám alzheimeres)és minden fellelhető cikket elolvasva, dokikat megkérdezve arra jutottam, hogy kb. 2 százalék az esély az öröklődésre, de ha megéri vki a 85-öt, akkor már öröklődés nélkül is 50 százalékos eséllyel alzheimeres mindenki... (nagyapám 91 évesen halt meg, apám most a 94.-ben van...)Amúgy pedig irgalmatlanul keveset tud az orvostudomány az alzheimerről. Az öröklődésről talán többet, de arról se eleget. A Czeizel Amerikában a legmodernebb eszközökkel kivizsgáltatta a génjeit, és minden óvintézkedést megtett a rák ellen és mégis abban halt meg. Pedig ő tényleg értett hozzá... Ja, mikor egy orvosnál nagyon mélyen tudakozódtam a családi esélyekről, azt válaszolta, "kedvesem, én a maga családjában inkább a hosszú élet génjét szeretném ismerni..." ettől persze még rohadtul nehéz az a hosszu élet alzheimerrel a végén ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!