Mennyi esély lehet rá, hogy tényleg asperger-szindrómás vagyok?
Olvastam, hogy mik a tünetei ennek a "betegségnek" és pár dolog passzolt rám. (Pl.-szemkontaktus kerülése - depresszióra való hajlamosság - ügyetlen járás egyensúlyzavar - kommunikációs, szociális nehézségek - furcsa dolgok iránti túlzott figyelem.)
És megcsináltam ezt a tesztet, 37 pontom lett:
Miért nem mész el egy szakemberhez?
Az ilyen tesztek önmagukban édes kevesek ahhoz, hogy bárkiről bármit is állítsunk. A szakemberek több úton vizsgálódnak, és attól függetlenül, mert pár dolog egyezik még közel sem jelent biztos diagnózist.
Ha csak "pár dolog" passzol, az nem elég. Ha komolyan gyanakszol, menj szakemberhez. Az Autizmus Alapítványnál diagnosztizálnak felnőtteket is, sajnos már csak pénz ellenében és hosszú a várakozási idő, ezért előtte inkább járd végig a háziorvost, a pszichológust és nem árt kitölteni az alapítvány honlapján található kérdőívet (utóbbihoz szervezd be a szüleidet, mivel a legtöbb kérdés a gyerekkorodra vonatkozik, lévén az autizmus nem felnőttkorban "bukik ki").
Mi volt egyáltalán az oka annak, hogy kitöltötted a tesztet? Milyen tulajdonságaid alapján gondolod, hogy aspi vagy?
25/L (aspi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!