Személyiségzavar megállapításához hova kell mennem?
Elolvastam jópár cikket, a saját és a közeli ismerőseim jellemzése alapján illik rám a borderline több tünete is. Viszont nyilván nem elég magamat diagnosztizálni, szeretném szakértő segítségét kérni.
Kihez kell fordulnom? Pszichológus? Pszichiáter?
Mindenképpen kell fizetnem ezért? Néztem már, mennyibe kerül egy beszélgetés egy pszichológussal, és nincs erre pénzem :/
Értem, és neki (a háziorvosnak) csak annyit kell mondanom, hogy személyiségzavart sejtek és szeretnék diagnózist, és akkor ő tudni fogja, kihez kell küldeni?
Illetve ez hogy működik, adhat beutalót olyan helyre, ami nem az én "körzetemben" van? Vidéki megyeszékhely kórházához tartozom bejelentett lakhely szerint, de Budapesten élek, adhat a dokim Pestre beutalót? (A fogorvosom pl tudott oda adni)
Szerintem felesleges azt mondanod hogy személyiségzavart sejtesz, nem kell magadat diagnosztizálni.
Azt sem tartom jó ötletnek, hogy utánaolvastál.
Ugyanis általában az emberek ha olvasnak egy betegségről akkor megdöbbenve veszik észre, hogy minden illik rájuk de ez sok esetben téves.
Inkább csak mondd el, hogy milyen problémáid vannak és hogy szeretnéd pszichológus segítségét kérni.
Nem tudom merre laksz, de itt felénk az sztk-s pszichológushoz nem kell beutaló csak bemész és kérsz időpontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!