Szorongással küzdők! Ti is féltek néha az alábbi
dolgoktól?
Mivel vagy kezelve? Milyen gyógyszert kapsz. Beszéltél erről a pszichiátereddel?
Amugy én is igy vagyok, nagyon erős szorongás esetén.
2015. nov. 12. 14:54
2/11 A kérdező kommentje:
Azt írtam GYÓGYULOK = nem szedek gyógyszert. A nyugtatóktól és antidepresszánsoktól senki se fog meggyógyulni. Pszichoterápiára járok. És szakpszichológus kezel, nem pedig pszichiáter.
Akkor azért vagy így, mert még nem gyógyultál meg. A terápián tanultál erre az állapotra technikákat, amivel legyőzheted?
2015. nov. 13. 07:51
Sok esetben a gyógyszer és a terápia együtt lehet igazán hatásos.
Vannak esetek amikor a gyógyszer elkerülhetetlen!
Mellesleg én is ellene vagyok,de személyesen és a környezetemben is ezt tapasztaltam.
F40+
2015. nov. 13. 11:01
5/11 A kérdező kommentje:
Nem tanultam ilyenre technikát, mert nem a szorongást kezeljük, hanem a gyökereket. Illetve nem is legyőzni kell a szorongást, hanem megérteni. Csak arra voltam kíváncsi, másnak is van-e ilyen.
6/11 A kérdező kommentje:
#3 Nekem is azt mondta 10 orvos is, hogy elkerülhetetlen a gyógyszer... természetesen pszichiáterek mondták. Aztán a jelenlegi dokim meg elmondta, hogy az ég világon semmi szükségem rá. :) Pedig én is voltam olyan állapotban, hogy sürgősséggel vittek be pszichiátriára. Aztán? Kijöttem abból már nagyon régen és folyamatosan javulok. Akaraterő kérdése. A gyógyszer a gyengéknek való. 17/L
Meg azoknak akiknek szükségük van rá mert biológiai okok miatt betegek.
17 évesen még ne ítélkezz!
Majd ha 60 leszel és lesz tapasztalatod!
2015. nov. 13. 12:36
Az agyban történhetnek olyan biokémiai folyamatok amelyek kiválhatják a depressziót,pánikbetegséget,esetleg szorongást.
Ezt az erre való gyógyszerekkel pld. egy ingerület átviteli problémát szépen lehet kezelni. Mellette nagyon hasznos természetesen a jól megválasztott terápia csak a kettő párhuzamos alkalmazásával igen jó életminőség és tünetmentesség érhető el.
2015. nov. 13. 13:05
9/11 A kérdező kommentje:
Én meg akkor is azt mondom, hogy teljes gyógyulás csak komoly pszichoterápiával érhető el. :) Ha gyógyszert szedsz, és nem szorongsz, mit mondasz a dokinak? Honnan tudnátok, hogy melyik területet kell még kezelni? Hülyeség. Lehet, hogy 17 vagyok, de megjártam a poklot. Lehet ítélkezni. :)
Nagyon tökéletesen megértrm, hogy a gyökereket keresitek, viszont emellett technikát is kellene tanulni magára a szorongásra, mert durván be tud kavarni a minden napokba bizonyos esetekben.
2015. nov. 15. 19:01
Kapcsolódó kérdések: